• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz stereo do nowego zestawu.

Reakcji
0
Witam.

Za tydzień zaczynam budowę zmodyfikowanego zestawu "Niedrogie 2.1" (sub będzie na 22-140).
Szukam wzmacniacza który zasili satelitki (stx pj i 14sk) i poda sygnał na suba (wej. wysokopoziomowe). Cena jaką jestem w stanie zapłacić to 300zł.
Chciałbym żeby wzmacniacz sterowany był z pilota - znudziło mi się wstawanie do wzmacniacza.
Co do wymagań nt. dźw - przy tych głośnikach i cenie nie wiem czy będą to wielkie różnice.

Na razie jestem za wzmacniaczem SONY TA-F535R + pilot (270zl + przesyłka).

Czy za tą cenę kupie coś lepszego + pilot?
Może warto poszukać jakiegoś amplitunera?

Dzięki i pozdrawiam.

Ja kupiłem do monitorków SCX PJ Sony TA-F435R w idealnym stanie z pilotem, kartonem, papierami. Zapłaciłem ok 200 zł
Jestem z niego bardzo zadowolony, bardzo fajnie gra, wcale nie korzystam z pokręteł basu trebli, słucham na Pure Direct. Miałem wcześniej Rotela RA-930, sporo droższego i muszę przyznać, że dźwięk Sony dużo bardziej mi odpowiada (fajna średnica i wysokie no i nie brakuje basów)
Jeżeli ten TA-F535R jest w dobrym stanie to imho warto. Ampli na pewno będzie grał słabiej. Lepiej oddzielnie dokupić tuner

Niestety, zwlekałem i zwlekałem i wszystkie niezłe wzmacniacze się sprzedały.
Zastanawiam się teraz nad SONY TA-FE 520R w cenie 220zł.
Mogę go odebrać osobiście. Jedyne co mnie odrzuca to koniec mocy oparty na STK.
Jakieś sugestie ?

Aha, zbudowałem monitory oparte o Gdn-14-100-8-SCX (nie jak planowałem - sk) + PJ i odkładam na razie budowę suba.

Powrót