• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wzmacniacz TEAC A-R650

Reakcji
0
witam wszystkich serdecznie i zwracam się z pytaniem, czy jest sens wymiany w tytułowym sprzęcie zwykłych, czyli fabrycznych gniazd głośnikowych na jakieś lepsze, pozłacane z wejściem bananowym? wzmak współpracuje z kolumnami Quadral ASCENT20 na kablach MIT Treminator. Jeśli odpowiedź brzmi "tak" to, czy znacie kogoś z Warszawy zajmującego się tego typu przeróbkami? z góry bardzo dziękuję za pomoc - Mariusz

Przecież one są na banany. Jakościowo chcesz lepsze?

no tak, trochę się rozpędziłem z tymi bananami :rolleyes: oczywiście chodziło mi o lepsze jakościowo...ma to w ogóle jakikolwiek sens przy tej klasie sprzętu? dodam jeszcze tylko, że głównym źródłem dźwięku będzie Marantz CD6005

nie żebym odradzał, ale jak dobry przekrój (mm2) i mocno dokręcisz to powierzchnia styku pewnie jest nie mniejsza jak w bananie

Powrót