Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
przybliżone koszta?MariuszElektro napisał:
csbiczek napisał:przybliżone koszta?MariuszElektro napisał:
dzwiedziu napisał:A w gniazdkach możesz zrobić od biedy zerowanie, tzn przewód zerowy zmostkować z uziemiającym. Przy zwarciu przewodu fazowego z obudową np lodówki uchroni cię i domowników od porażenia.
Ale najlepszym rozwiązaniem jest założenie bezpieczników przeciw porażeniowych i pociągnięcie uziemienia.
zgadza się tylko że na tylnym panelu w wielu przypadkach znajduje się śruba(z opisem GND) do której się przykręca kabel z uziemieniemManstaff11 napisał:Ale wracajac do dyskusji, to nie wiem czy przewód uziemiający cos tu da bo wiekszosc firmowych wzmacniaczy z jakimi sie spotkałem jest łaczona kablem dwuprzewodowym.
u mnie problem rozwiazał kondensator 330nF równolegle z uzwojeniem pierwotnym trafa.
nie sprawdzałem i nie bardzo chce mi się biegać po domu z wzmakiem i kolumnami... Z innymi wzmacniaczami nie było takiego problemu więc problem leży po stronie wzmakaMariuszElektro napisał:a próbowałeś podłączyć wzmacniacz do innego kontaktu który ma inna faze?