• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacz w układzie darlingtona.

to jakis teoretyczny uklad nawet nie z symulatora i na pewno nie ma szans prawidlowo dzialac!

Poskładałem ten wzmacniacz i muszę powiedzieć że nawet nie najgorzej gra. Irku czy mógłbyś rzucić okiem jeszcze na ten schemat i napisać co byś zmienił jeśli ten układ ma sens.

Ten uklad nie ma zadnego sensu!! Jesli wg Ciebie gra nienajgorzej to nawet sie do tego nie przyznawaj. Tu nie ma pradu spoczynkowego i znieksztalcenia sa tak ogromne ze slychac tylko brzeczenie od znieksztalcen skrosnych wielka szkoda ze takich oczywistych wad nie slyszysz.

Uruchomiłem to na głośniku niskotonowym, dlatego nie zwróciłem uwagę na zniekształcenia. Ale jak piszesz ze nie ma sensu to odpuszczam sobie.

Powrót