Sorki coś z netem miałem problem podczas wysyłania tego posta i musiało mi umknąć.
Chodziło mi o trafo.
[ Dodano: 2010-03-22, 19:40 ]
Byłem dzisiaj w Linii Dźwięku w Rzeszowie ponad - 2 godziny odsłuchów

.
Odsłuchałem NAD C340, NAD C320BEE, Rotel RA 930AX. Chciałem, więcej ale już kilku innych klientów się niecierpliwiło

Za CD robił Exposure, natomiast głośniki to monitory Dynaudio (modelu nie pamiętam, ale któreś z tych niższych modeli za około 2000 zł - woofer wyglądał na 15cm, lub coś koło tego)
Pierwsze co to zaskoczyły mnie te Dynaudio, wysokie tony przeciętne, ale bas jak najbardziej w porządku, pokój odsłuchowy prawie 30m2, ale basu nie brakowało ani trochę (ale trzeba brać pod uwagę świetnie zaprojektowany pokój odsłuchowy, w rogach i na suficie bass trapy, ściany perforowane i po środku ścian rozpraszacze/pochłaniacze)
Średnica z tego wooferka też niczego sobie, szkoda ,że Dynaudio już nie wypuszcza głośników do celów DIY, chętnie bym sobie zrobił na nich jakieś monitory do kompa

.
Na pewno woofer lepszy od KEP'a. Natomiast wysokiego nie zamienił bym z moim Seasem 27TFFC.
Wracając do wzmacniaczy, najgorzej wypada Rotel, drze japę czasami szczególnie na wyższej średnicy (na płytce testowej z trąbkami potrafi zakuć solidnie), bas taki sobie.
NAD C320BEE wydawał się być z większym szczegółem niż Rotel i już się tak nie wydzierał, przyjemniej się go słuchało. Natomiast najlepszy zdecydowanie NAD C340, może trochę za mocno łagodził średnicę i wysokie tony, bo na trąbkach już zupełnie inne wrażenia, zdecydowanie milej niż z poprzednikami, ale za to bas, a raczej basior piękna sprawa. Tutaj nie było złudzeń, z C340 każdy utwór miał większą masę, także bardzo pozytywne wrażenie na mnie wywarł, bębny i tego typu rzeczy miały bardziej realny przekaz. Kto wie czy się na niego nie zdecyduje, bo ma pilota a szukam teraz właśnie czegoś z pilotem

. To taj dla potrzymania wątku gdyby ktoś w przyszłości szukam wzmacniacza w tych pieniądzach. Zdecydowanie z tej trójki najlepszy NAD C340.