• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmacniacze do subwooferów

az nawet za dobre...
napisz do nich i popros o wiecej fotek w wysokiej rozdzielczosci. rowniez od drugiej strony

Nie no coś w opisie jest że to mosfet w mostku... ale 400W z trafem 300va... no nie wiem...

a co poradzicie do napędu tego alx`a ?? na tą chwilę posiadam mosfet altrona al35 którego opisał Irek ale on szybko się kończy przy tym głośniku że tak to powiem :-)

ze nie mam tu moda to nic nie wskuram ale na przyszlosc MormoN, nie pisz drukowanymi literami!
normalnie bedzie ostrzezenie:)

sorry za te literki ... :-)

No właśnie zastanawiałem się nad 300 od Irka ale czy to nie będzie nadal za mało...
jaka będzie różnica między 200 a 300W. Trochę to kosztuje jednak...

'' Wzmacniacz mocy składa się z dwóch kanałów Mosfet sterujących dwoma parami oryginalnych japońskich tranzystorów dużej mocy(2SC5200, 2SA1943 prod SANKEN) pracujących w układzie mostkowym. "

Niezle kity wstawiaja Ci z AB elektron, bo od kiedy 2SC5200/2SA1943 sa produktem Sankena?? No chyba ze oni maja je z napisem Sanken to wtedy juz wszystko wiadomo jakie to oryginaly :)

W sumie to ciekawe ile ten wzmak ma rzeczywiscie mocy jak u nich TDA ma 100W to pewnie podaja jakas moc przy THD=10% czyli realnie dla tego ich potwora bedzie 250-300W.

Mr Irek jak myślisz ile mogę zażyczyć sobie za tego holtona 200 ?? :-) Klient mi się nawinął i nie wiem ile krzyknąć ...

Powrót