• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wzmocnic darlingtona! ???

Reakcji
0
Co wy na to aby w parze darlingtonowej uzyskac wiecej mocy poprzez dodanie drugiego tranzystora odpowiadajacego za prad.
Mam wzmacniacz na darlingtonech (połaczenia bd 135 i kd 502) i chce dac do wysterowania jednemu bd135 dwie szt. kd 502, rezystory wyrownujace w emitery i do przodu!!

Macie jakies watpliwosci co do tego experymentu??
oczywiscie na bd sterujacych planuje umiescic jakies male radiatory,bo w oryginale gdy steruja jejden jednym zadnych radiatorow niema.

Co Wy na to??

Nie rozumię pytania ;) przecież tak się właśnie robi żeby zwiększyć moc i wydajność prądową. Nie widze przeciwskazań.

tak tak,tylko ze w moim wzmaku tak dziwnie zrobili ze kazdy darlington jest tak jakby oddzielnie, mam na jednej polowce odzdzieknie 4 szt sterujace i idzdzielnie 4 szt pradowe

[ Dodano: 2006-02-16, 17:40 ]
zatem po mojej modyfikcji byloby 4 szt bd 135 ktore beda musialy wysterowac 8 szt kd502 lub podobnych wynalazkow

Powrót