• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

X'over 3 pro

Reakcji
0
X'over 3 pro jest to brat Bassbox'a także komercyjny do zabaw ze zwrotnicami, ale czy ktoś się spotkał z tym programem i czy jest on wart uwagi?

gdzieś go widziałem ale jest do kitu duzo większe mozliwości daje darmowy speaker warkschop... Xower 3 kosztuje duuuzo więcej niz zestaw pomiarowy do SW więc wydaje mi się że na dobrą sprawe niema on racji bytu

Ja go używam, zasymulowałem zwrotnicę za jego pomocą do kolumn 3-way (Vifa DX25TG05-04 + Peerless HDS 164 + SLS 10). Nie ma jeszcze SLSów, ale z samego odsłuchu wysokich i średnicy jest perfekcyjnie. (takie wrażenia też z powodu przesiadki z Heco i Magnata W170CP880). Niedługo zaopatrzę się w sprzęt do pomiaru i pomierzę. Konstrukcję oczywiście też zamieszczę.

Powrót