• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

XW-165-1398 jaka buda ?

Reakcji
0
witam mam zamiar zrobic na tym głośniku kolumne w parze z stx-owską kopułką, po rozeznaniu tematu na forum na temat tego głośnika nie ma za wiele chodzi mi o wersję 8 ohmową. Czy mógł by ktoś zasugerować jaką budę zrobić do niego, wrzuciłem go do WinISD Pro Alpha w b-r wyglada tragicznie jedynie w 20l closed ma nawet fajną charakterystyke. Mają to być stojące monitory na tył kina 20m2 pokój.

ja ma 1394 w 20l closed i jest ok (jak to w closed), nie robilem br bo tych kilku dB o dolu mi nie potrzeba i od tego mam suba, zreszta i bez suba by sie obeszlo w muzyce, a przynajmnie glosniki graja szybko i fajnie

20litrow closed to troche za duzo, glosnik jest delikatny i latwo go roztzrepac. 20litrow to mozna juz dac b-r a jak ma byc koniecznie zamknieta to mozna nawet zejsc do 10litrow ale nie wiecej niz 15.

Powrót