• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

YAMAHA A-700

• Autor wątku Autor wątku x44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

x44

Reakcji
0
Witam!!

Mam pewien problem: Mam Yamahe A-700 z ugotowanym trafem!!

Moja wielka prośba: jeśli ktoś ma taki sprzęt to bardzo prosze mi napisac jakie ono daje napięcia....i ewentualnie jakiej moze byc mocy???

Ta yamaszka to super wzmachol...no ale co jak nie ma trafa...a na slepo nie bede wstawial!

Pozdrawiam!!!

Z czego mi wiadomo to ta yamaha pobiera 600W z sieci i siedza w niej Nichicony na 69V jak tak jest to odpisz ?? Cos sie poradzi. No i napisz czy to jest wersja europejska czy USA

trafo zasila nie tylko wzmacniacz mocy ale równiez wiele innych sekcji produkując przy tym różne napięcia.

prawda jest okrutna jezeli nie masz pojecia o elektronice zostaw to i zanies do serwisu

No ja mam kondy na 69V, napiecie mam na nich 65V, reszta napiec jest na stabilizatorach, z trafa wychodza tylko 3 przewody, poszukaj sobie noty tranzystorow cos ci moze to pomoze, moze to sa pary A1265 i C3182 ale sie moge mylic.

A nie mozesz zmierzyc napiecia wlasnie na tych 3 wyjsciach z trafa?? Pliss!

Powrót