• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Yoradio + głośniki aktywne lub pasywne

Reakcji
0
Cześć,

Zacząłem sobie projekt https://github.com/e2002/yoradio ktoś zna, używa?

Chciałbym to spiąć z jakimiś głośnikami. Wstępnie pomyślałem o gotowcach ale z drugiej strony może można by coś wydłubać samemu. Są większe możliwości dzisiaj. Sądzę, że dwudrożne, niewielkie monitory będą najlepsze dla mnie. Na czym się dziś składa kolumny? A może już nikt tego nie robi?

Pozdrawiam!

Możliwości mamy dzisiaj nieograniczone; dostęp do wysokiej klasy przetworników, części zwrotnic, materiałów. Najtańsze części są lepszej jakości niż najtańsze 20 lat temu. Ale za te 20 kolejnych lat DIY to będą szczątki tego co dziś. Nie ma wymiany pokoleniowej, przynajmniej ja jej nie widzę. Zostaną same dinozaury. Młodzież zdaje się nie mieć dzisiaj żadnego hobby. Pesymistycznie ale nie widzę innego scenariusza na przyszłość.

Ja tam wolę SBC w roli odtwarzacza sieciowego niż ESP.
Net wpięty najlepiej po kablu, na WiFi były niemałe problemy ze stabilnością.

Powrót