• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Z jakich glosnikow zbudowany jest Altus 110

Reakcji
0
Mam Altusy 110.
Nie wyciagalem glosnikow jak na razie. Czy moze ktos wie jakie modele glosnikow sa tam zamontowane?
Wydaje mi sie, ze mozna z nich zmontowac cos lepszego np.z niskotonowego jakiegos suba bo te pudla od altusow jakos slabo schodza.

Z tych GDNów nic lepszego nie zrobisz. Głośniki jakie tam są to:
GDN 25/40/1
GDM 12/60/2 bodajże nie pamiętam
GDWT 9/40

a czemu chcesz je sprzedawać? jesli są w dobrym stanie spróbuj zrobić tuninng może poprawi brzmienie. Takich rzeczy nie opłaca sie sprzedwać.

Jak już chcesz coś porobić z nimi, to pobaw sie może z wytłumieniem, może jakieś inne br? Właściwie to zamontować br bo to co w Altusach jest to br chyba nie jest;)
Jak dobrze pamiętam to było już coś na forum o tuningu altusów poszukaj troche.

ogólnie wydaje mi się że ta zwrotnica jest mocno przekombinowana ale czego się nie zrobi by choć troszkę poprawić jakość dźwięku. bardzo ciekawy artykuł.

Jak już tuning to koniecznie nowe pudło, w altusach ściany przednia i tylna mają 16mm, a boczne, górna i dolna tylko po 12mm. Pudła możesz zrobić takie jak w nowej serii altusa 200 Basowy jest chyba taki sam, najlepiej z płyty 16-18mm, odpowiednio zestroj br a bas zejdzie sporo niżej niż w 110. jeszcze jak byś wstawił tube XXX5F to będzie pięknie;)

Maxi - może masz jakąś full opcje;) możliwe że twoje są z początku produkcji, później niestety oni oszczędzali na czym tylko się dało.

Junan fakt, coś źle wcisnełem na klawiaturze;)
No może, ja mam jak pisałem 20mm przednią ścianke.

Powrót