• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Z serii: "jak pracuje..." MDS08

• Autor wątku Autor wątku UKA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hmm, wydaje mi sie że w wypadku tego głośnika mało istotne jest jak sie wychyla :P

Ps. mivoc vs. mds...co powiesz o takiej konfrontacji??

Shiver napisał:
Hmm, wydaje mi sie że w wypadku tego głośnika mało istotne jest jak sie wychyla :P
Dlaczego tak sądzisz?

Shiver napisał:
Ps. mivoc vs. mds...co powiesz o takiej konfrontacji??

Jak na razie mówię: Hmmm.... :wink: Mivoc, to głosnik nieco większego kalibru, co jest dziwne bo niby ma mniejszą pow. membrany. Daje potężniejszy i niższy bas, ale wymaga więcej watów niż mds. IT jest szybszy, bardziej sprężysty. Jest spora róznica pomiędzy gra tych dwóch głośników, ale wybrać pomiędzy nimi jest mi bardzo ciężko...

Sądze tak ponieważ z natury rzeczy nie jest to głośnik do robienia sieczki w samochodzie tylko do kulturalnego odsłuchu :)

takero napisał:
Widzimy jak membrany latają , teraz powiedz jak wypada to brzmieniowo ;]
A co? Nie słychac? :mrgreen:
Gra i to całkiem nieźle :grin:
Jak dla mnie jest idealny do muzy z szybka stopą, gdzie wymagana jest szybkość, nie gubi sie przy dużej ilości dźwięków. Basik jest dość sprężysty, choć w porównaniu do XAW210 wydaje sie być nieco matowy niema takiego kopa i powera jak Mivoc. Nie powiem jednak, że wytwarza małe ciśnienie, dwie sztuki w pokoju 20mkw nieźle dają czadu. Polecam mds-a do szybkiego beat-u, techno, d'n'b zwłaszcza.

Nie wiem, bo mi ciśnienie uszy przytkało, a gałki oczne wycisnęły mi się na zewnątrz i straciłem wzrok :P

taki wychył to miałem w moim kwardaciku sqx jak podłączyłem go pod JBL DA-3504. Dach już wtedy falował... :grin:

krzyhoo9, nie wszystkie głośniki służą do falowania blachy w samochodzie. Niektóre po prostu grają i przyjemnie sie ich słucha.

leszczunio napisał:
swiety na allegro rafalslusarczyk on handluje mivocami moze bedzie mial

Radzę się pośpieszyć, bo Rafał niestety likwiduje firmę i więcej nie będzie głośniczków w tak dobrej cenie, a te Mivoc-i, to jedynie z Niemiec będzie mozna zamawiać po 65E za sztukę :/

Tak, to moja aukcja :)
Dla forumowiczów mam zniżkę ;)
Mivoc-i były po 180zł, ale nie wiem czy jeszcze są. W Niemczech kosztują 65E.
Mnie się udało kupić parę sztuk taniej, bo miały uszkodzone pierścienie ozdobne. Mnie to nie robi różnicy, bo głośniki będą zabudowane w aucie ;)

Pawel te glosniki w zamknietej skrzyni sa co? bo u mnie nie zawuwazylem zeby mivoc az tak sie wychylal:P

Powrót