• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zabudowa car audio

• Autor wątku Autor wątku WIT
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

WIT

Reakcji
0
wit wita

zaczynam robic i projektowac zabudowe w swoim aucie
zabudowa ma byc nastawiona max. na show .
mam tylko taki problem otoż jak jest maksymalnie wykorzystany bagaznik to jak np wymienic zarówke lub jak wyjac kolo z bagaznika .
Przyznam sie ze nigdy nie bylem na zlocie car audio tak ze pozostaja mi tylko zdjecia a na nich nie widze zadnych klapek itp.
Bardzo proszę o sugestie

chcę zrobic cos takiego

http://www.carmania.pl/306.html

Pozdrawiam
WIT

z tego co mi sie wyaje to w tym 306 to jest tylko maskownica... ale sam juz nie wiem... z tego co sie orientuje to maz dwa wyjscia
1. zrobic zabudowe rozbieralna :D
2. nierozbieralna :D

Może się myle, ale tam pod spodem głośniki mają do dyspozycji tylko bagażnik, nie widzę, żeby były w skrzyni - tylko tylna ściana przy kanapie. To jak chcesz show, to zrób tak jak jest na tych fotach, a górną klapę z głośnikami daj na siłownikach i w razie czego będzie podnoszona - jezeli włókno szklane było by czymś wzmocnione to taka opcja miała by rację bytu.

a ja mam takie male pytanko czy to nieprzeszkadza i niepogarsza grania jak glośniki sa membranami do gory ??

Magik,jesli jets membrana do gory to sie lekko zapada ,bo ona tez wazy.wg mnie malo to zmienia.

wit wita

jezeli chodzi o coremat to zbrojenie z niego lipne sluzy on tylko do rozlozenia naprezen w laminacie , ale to temat rzeka trzeba by zalozyc nowy post.
Zastanawia mnie tylko jak firma B&W robi kolumny nautilius w ksztalcie slimaka z laminatu i nie uzywaja chyba do tego zadnego mdf itp a kosztuja duzo a sa z laminatu ???????????

Pozdrawiam
WIT

Powrót