• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zabudowa Laguna II.

Reakcji
0
Witam. Po długiej przerwie w audio postanowiłem sklecić coś porządnego do swojego auta. Z braku funduszy ostatnio woziłem w bagażniku dwa stx-y 22-140 połączone razem :P Przyszedł czas na docelową zabudowe boku bagażnika. Wzmacniacz to Blaupunkt GTA 470 SF. Moje preferencje muzyczne są dosyć szerokie od radiowego popu po metalike :) Z reguly nie słucham muzyki głóśno alenie bedę się gniewał jesli zagrzmi i pomasuje przy czymś głośniejszym. Myślałem nad czymś z stx-a, zależy mi na gotowym projekcie budy. Budżet myśle do 170 zł za sam głóśnik :)
pozdrawiam

Pawle cały wzmacniacz idzie na suba. Głośniki fabryczne 13cm są wymienione na jakieś dwudrożne pioniery. Modelu nie jestem w stanie podać. Możliwe że kiedyś przód będzie odseparowany. Ale na pewno nie w bliskiej przyszłości. Musze przyznać że średnie i wysokie grają jak dla mnie zadowalająco. Jakie rozwiązanie byś proponował?

najwieksza zaleta to to ze zadowoli sie slabszym wzmacniaczem
ma 120w
W310D
w b-r potrafi zrobic male zamieszanie

STX potrzebuje duzo wiecej mocy

jest na srednim poziomie - pomiedzy iloscia basu a jakoscia
nic nie zamula, nic nie buczy

ten w310d to bardzo fajny przetwornik - potrafi zadziwić - męczyłem go dluzszy czas w closed 18L i naprawdę byłem zadowolony

rozwiń to Pawle prosze
gra tak jak poczatkujacy lubia. czyli basu jest duzo i gra on troche dluzej (jak to moj brat kiedys okraslil).
bas z obudowy zamknietej potrafi byc tak szybki i zwarty, ze poczatkujacy go nie dostrzegaja i narzekaja na to

kurcze jakoś nie potrafie się zdecydować czy dsl czy stx.
najpierw sprawdz czy kupisz STXa od reki
DLS u mnie lezy i czeka na kawalek gabki...
ma jedna wade - zawieszenie bylo uszkodzone wkretakiem. podkleilem dobrze od spodu, ale dla wielu to powazna wada...
w pelni sprawnego oddam za 200zl, tego podklejanego w cenie STXa

stxa nie ma i nie wiem kiedy bedą.. Uszkodzony w dls-ie jest sama membrana czy resor górny? Przeszkadza to w normalnej pracy? Jeśli byś mógł Pawle wstawić fotke tego uszczerbku to chętnie bym wziął tego tańszego do testów jak pracuje normalnie :)
Z tego co mówicie w zamkniętej może być całkiem fajnie :D

Powrót