• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ZAINTERESOWANI ZAMOWIENIEM RAVEMASTER'a

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dj_zibi, widze ile kosztuje ale jak weźmiemy więcej to może jak ten kto będzie zamawiał poprosi aby sprzedali po tej cenie co BSW to może się zgodzą...

[ Dodano: 2005-12-11, 16:20 ]
Jak nie wypali z AXX to piszę sie na BSW, ale ten kto będzie pisał tam do tej firmy prosze aby sie zapytał czy nie sprzedali by jednego AXX w cenie BSW

EZO napisał:
dj_zibi napisał:
ezo jesli jakościowo głosnik jest taki sam jak tiv 200 i cena taka sama to dalczego nie brać większego?/

A kto powiedzial ze Raveamster ma te sama jakosc ??

Ja bym powiedzial że BSW zagra lepiej jak TIW ;) 15cali to najlepszy przetwornik z serii porownaj go do TIW400, bsw wciagnie go na sniadanie.

Pisalem juz w temacie o BSW 104II, Przesylka za 4 sztuki 15" bedzie was panowie kosztowac 53euro. To jest juz 35kg !! Nie warto pisac sie na 10" bo wyjdzie po doliczeniu kosztow wiecej niz w polsce. 12" to oszczednosc 50zl maxymalnie. 15 oplaca sie. jest taka ladna klauzula na stronce UPSa, mowi o tym ze cena paczki nie uwglednia cla itp. Takze jak dobrze pojdzie to i tyle samo co w polsce bedzie kosztowac ;]. 8 sobo *8,5 kg = 68kg. oraz wartosc paczki 480ojro to jest zaledwie 103 euro ;]. Czyli 59 +13 za przesylke + 10zl za wplate na ich konto z gory kasy. nie wiadomo jak z clem czy co tam teraz jest. i jeszcze po 20zl zeby rozeslac do ludzi. 72 euro +30zl. 310zl.

pozdro

a moze ma ktoś znajomego w niemczech co by do niego paczka poszła napewno duzo taniej i on jadąc do polski by to przywiózł za faleche lub dwie.

Dj_zibi, pomysl sobie, to bedzie wazylo z paczka jakies 80kg. Jak ty chcesz to zaladowac ? Do tego mysle ze bedzie ogrooomnej objetosci.

pozdro

moja siostra studiuje w niemczech wiec mozna wyslac do miej a ona potem nadac to moze od razu do polski moze akcyzy nei bedzie.
no i moze bede jechal do holandii po bryke, ojciec byl w zeszlym tygpodniu i teraz mam jechac z nim mysle ze jakos po swietach...

coolombo napisał:
EZO napisał:
dj_zibi napisał:
ezo jesli jakościowo głosnik jest taki sam jak tiv 200 i cena taka sama to dalczego nie brać większego?/

Ja bym powiedzial że BSW zagra lepiej jak TIW ;) 15cali to najlepszy przetwornik z serii porownaj go do TIW400, bsw wciagnie go na sniadanie.

I wlasnie pokazales jak bardzo sie znasz na przetwornikach i jak latwo wystawiasz opinie nie wiedzac nic na dany temat w tym przypakdu nie znajac oferty visaton'a.
Visaton tiw 400 (dam CI link abys sie doksztalcil http://www.visaton.de/deutsch/artikel/art_409_2_19.html ) nie nalezy do nowej serii glosnikow vistona do ktorej nalezy m.in. Tiw 200XS (http://www.visaton.de/deutsch/artikel/art_768_2_19.html ) i Tiw 250XS.

Powiedz mi jeszcze czemu np tiw250XS to glosnik sklasyfikowany w grupie high end, a Ravemaster nie ??

teraz mamy nową mode - była tesla był STX teraz kolej na BSW..... za pół roku - rok znowu okaze się że to lipa i wszyscy będą po nim jechać.....

moda modą, ale EZO w jednym ma racje, po co w domu tak wielkie głośniki, czy to trzeba na zakupy jeździć ciężarówką...

EZO napisał:
coolombo napisał:
EZO napisał:
dj_zibi napisał:

I wlasnie pokazales jak bardzo sie znasz na przetwornikach i jak latwo wystawiasz opinie nie wiedzac nic na dany temat w tym przypakdu nie znajac oferty visaton'a.
Visaton tiw 400 (dam CI link abys sie doksztalcil http://www.visaton.de/deutsch/artikel/art_409_2_19.html ) nie nalezy do nowej serii glosnikow vistona do ktorej nalezy m.in. Tiw 200XS (http://www.visaton.de/deutsch/artikel/art_768_2_19.html ) i Tiw 250XS.

Powiedz mi jeszcze czemu np tiw250XS to glosnik sklasyfikowany w grupie high end, a Ravemaster nie ??

Bardzo dobrze że seria BSW nie nazywa się haj-ent bo kosztowalby 2x więcej, kto wie czy za jakis czas tak nie będzie. Zapewniam cię że znam oferte vistatona i celowo przytoczylem TIWa400.

nei zasmiecac mi tu tematu samymi cytatami;p wnowsic cos nowego albo wyrazac wole zbiorowego zamowienia! ;]

umberto napisal jaki to wspanialy glosnik i odrazu wszyscy sie napalili, a do tego jeszcze super niska cena za granica... panowie propnuje troche ochlonac i sie zastanowic czy naprawde potrzeba takiego bydlaka, czy ma sie odpowiedni naped do niego i obudowe...
fakt faktem ze okazja jest ale z przesylkami to wcale tak tanio znowu nie jest, a pewien pan na allegro ma go po 410zł (bodajze rafalslusarczyk), jeszcze moze taniej jak hurtem kilka sztuk bedzie wziete

ps. poprawcie nazwe w temacie bo to razi...

ja chce go wziac bo jesli ludzie zachwalaja,a i parametry wygladaja na ladne(prwada-gówno sie znam ale rozmawialem z kilkoma osobami)lepszy napewno niz stx i wart swojej ceny,w dodatku taniej(czyli jesli niewypali to na allegro) ,zloze i bede mial go na dlugi czas ,bo kase bede mial na co wydawac.
Pozdrawiam

a dragon ma racje i sie z nim zgadzam. No ktory sie przyzna ze ma na stanie Holtona, PA300 albo co innego ? A bude 150l brutto to kto za was pomiesci ?

pozdro

ja miejsce mam,buda wyjdzie max 50x50x50(125l jesli to wewnetrzne) i powiem ze akurat by mi pasowal obok lawy bo mam wolne z 60 Cm :)wzmacniacz.. no moze niemam holtona(co nieznaczy ze nieplanuje miec) ale mam p3a :p

Aleście syf zrobili w temacie, proponuje wywalić wszystko i zrobić nowy temat z KONKRETAMI.

a dragon ma racje i sie z nim zgadzam. No ktory sie przyzna ze ma na stanie Holtona, PA300 albo co innego ? A bude 150l brutto to kto za was pomiesci ?

To że mam pokój 7m2 i mieszkam w bloku to chyba nie znaczy że nie mam prawa mieć 15 calowego suba? :D Może mnie wreszcie z rodziną na większe exmitują... <lol>
A wzmacniacz to mam trzecią opcję, coś innego :P 200W RMS

Powrót