• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zakup duzego lapka za ok 2kPLN

Krystian Markow, nie wiesz gdzie by go tam wcisnęli? :razz: Jeśli chcesz napęd to jedynie zewnętrzny... Takie netbooki to fajna sprawa, sam miałem jakiś czas msi u100

Krystian Markow napisał:
może pomyśle na takim ale trzeba by napęd dokupić chba że muza prosto z niego do wzmaka
nie rozumiem?? możesz to wyjaśnić? kartę dźwiękową ma, a jeśli masz muzę na płytach to kup sobie normalny odtwarzacz...

dlatego taki byłby fajny ale gdyby miał nagrywarke bo o to bardziej się rozchodzi ewentualnie do internetu, chodzi o tworzenie sobie płyt CD ale macie racje niema to jak "normalny odtwarzacz CD"

nie byłby fajny gdyby miał CD/DVD bo musiałby mieć najmarniej 12 cali,a tu nie o to chodzi. Ja nie odczuwam braku CD/DVD, filmy mam na dysku 500gb pod usb, muzykę na wmontowanym dysku, CD przydaje się tylko przy instalacji windy.

Takiego EEE 900, jak ma takero można wyrwać na allegro za 600zł spokojnie. Nie mówcie tu o okazji jednej na milion, bo teraz weszły nowe modele eee, i ceny starszych spadły.

takero napisał:
No i za EEE dałem 550zł z wysyłką za nowego, a nie 2k
ale zapewne masz w domu sprawnego blaszaka. a moj ma 9 lat i monitor kolejny raz padl :P
takero napisał:
piszę szybciej niż na pełnowymiarowej - klawisze są bliżej siebie, a ja nie mam ogromnych dłoni ;]
a no widzisz - ja jakis wielki nie jestem ale i tak wiekszy od ciebie :P
no i dlatego pelnowymiarowa klawiatura mi pasuje ;)

cudny90 napisał:
Takiego EEE 900, jak ma takero można wyrwać na allegro za 600zł spokojnie. Nie mówcie tu o okazji jednej na milion, bo teraz weszły nowe modele eee, i ceny starszych spadły.
to było z pół roku temu - na to też weź poprawkę;]
Zresztą szukam teraz na allegro EEE dla przyjaciółki - zaraziła się skutecznie i muszę Ci powiedzieć że lekko nie jest, dużo egzemplarzy jest rocznych czy starszych dawanych dzieciom jako zabawki - poważnie, ogólnie ludzie nie dbają o tani sprzęt.

Z góry sorry, ale nie chce mi się wertować całego wątku... :P Moja siostra miała identyczne wymagania jakoś rok/półtora roku temu i po poszukiwaniach kupiła HP 6820s T8100. Czytaj uważnie oferty, bo poszczególne egzemplarze tego modelu mogą różnić się ilością pamięci jak i procesorem. Poza tym warto nawet gdy w opisie jest Vista zapytać o xp. Moja siostra miała dostać z xp, ale w końcu została na nim zainstalowana Vista. Jakkolwiek HP po rozmowie telefonicznej nie skąpi wysyłać instalkę xp i po dwóch tygodniach siostra cieszyła się "nowym" systemem :)

Caleb, juz zdecydowalem ze kupie asusa
mialem juz go kupic. mama przyniosla papierki do rat... ale kasa jaka pozyczylem kilku osoba okazala sie nie osiagalna na ta chwile :sad:
tak wiec zakup jest odlozony w czasie do poczatku przyszlego miesiaca

plusy asusa to przede wszystkim serwis - naprawdę świetny,
minusy to czasami jakość wykonania wykorzystane materiały, co ciekawe - najczęstsze wśród nie najtańszych, a tych średnich modeli.

Ja bym proponował jednak pomyśleć o jakimś Dell-u. Do pracy to jest jednak numer 1. Odnośnie używania programów CAD to w firmie w której brat pracuje jedynie Dell-e spisują się naprawdę tak jak powinny. Inne albo po jakimś czasie padają najczęściej z przegrania albo wentylatory w nich mało nie odlecą. Dell kosztuje odpowiednio więcej, jednak tradycje ma solidne.

Ja pracowałem przez dłuższy czas w Inventorze na acerze i jakoś się nie przegrzewał :P
Iceman, dell -e są dobre, ale nie przesadzajmy z tym przegrzaniem - dziś zależy to głównie od konfiguracji lapa i ew od tego czy jeśli nie trzymamy go na twardym podłożu np dywanie czy ma otowry wentylacyjne po boku, a nie od spodu.

troche to trwalo ale moj K70io jest juz u mnie ;)

jak zainstaluje wszystko i sie nim pobawie to dam fotki i zdam relacje :P

Powrót