Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
zakupy z Aliexpress - sprawdzone i polecane produkty
Potrzebuje wzmacniacz na biurko, niewielki najlepiej wielkości jak poniżej tylko czy będzie to grało w miarę OK do małych kolumn SBAcoustic? Ma być do laptopa, filmów i gier czyli nie duża moc.
Szukałem,czytałem recenzje tych malutkich wzmacniaczy. Pod oscyloskopem wypluwają ciut więcej niź 12W/8ohm 20W/4ohm pod warunkiem zasilenia na poziomie 22V. Dźwiękowo też ciężko się było komukolwiek przyczepić za tę cenę.
Opłaca się jeszcze czy już za drogo? Biorę pod uwagę to, że kupując elementy w Polsce zapłacę za nie drożej oraz że mogę nie dostać wszystkiego u jednego sprzedającego i rosną koszty wysyłek... wydaje mi się, że warto rozważyć tę opcję. Są też wykonania na tańszych kondensatorach itp.
Drugie urządzenie to moduł APT-X. Chciałbym zbudować wzmacniacz audio z możliwością słuchania przez Bluetooth, stąd taki pomysł.
Dostałem dzisiaj. Położyło mnie na łopatki jak za tą cenę. Wcześniej mój najlepszy sprzęt to był odtwarzacz cd philipsa na tda1549 ale to jest zupełnie inna liga. To raczej nie jest dac/amp z segmentu budżetowego tylko trochę wyżej bo w segmencie budżetowym to są same es9023 i pcm2704 . Taki segment średni co najmniej .
Kurde, dobre to gówienko. Zasilacz 12V, a można śmiało sąsiadów zdenerwować. Ciekawy jestem jak TPA3116 by dawało radę. Jedyny minus to dziwny dźwięk z głośników (taki syk, nie głośny, ale przypomina jak by wyparowujący rezystor) po podłączeniu zasilania. No i ten bluetooth, głośnik za 15zł ma większy zasięg...
ps. gdyby ktoś chciał mam autoinstaller bluetooth dla raspberry volumio. Twórcy nie wspierają tego, ale mi się udało i fajnie mi to działa. Przydał by się plugin zmiany źródła wyjścia. bo teraz korzystam z ssh.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.