• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zalanie rynku przez Dibeisi, Alpharda itp.

Reakcji
0
Witam. Chciałem nabyć jakiś rozsądny głośnik niskotonowy na suba. Odpalam alledrogo i ? Szok. W sekcji głośniki niskotonowe cała masa Dibeisi czy Alphard. Kilka Tonsili zregenerowanych membranami made in china i kilka aukcji z normalnymi Tonsilami. Na tym koniec. Gdzie inne marki ? Przejrzałem kilka sklepów internetowych - lipa. Jedynie co się pojawia to standardowo Dibeisi, Alphard, Tesla, trochę STX oraz Tonsil.

Poszukiwań ciąg dalszy - odwiedziłem ze 3 sklepy w Warszawie: jakaś buda na Służewcu: Alphard, zregenerowane Tonsile membranami z chin. Koniec. Wolumen - STX / Alphard / Dibeisi / zregenerowane Tonsile i Tesla.

Gdzie mogę kupić dobry głośnik niskotonowy powyżej 20cm i lepszej jakości od np. 22SCX marki STX ? Bo mnie szlag trafi.

200-300PLN na sam głośnik. Panel wezmę ten z STX'a chyba, że coś upoluję na alledrogo. Głównie muzyka. Czasami filmy (1 na tydzień).

to kup sobie mds08 za ta kase

[ Dodano: 2010-02-19, 18:43 ]
a na allegro był panel mivoc do niego, 120w rms przy 4r

Przecież masz Akustyka w Warszawie - SLS10 za 270 i SLS12 za 320 - bardzo dobre głośniki do suba jak za swoją cenę. Grałem 10tką - polecam.
przy okazji stopkę moją zobacz...

Brayan, szukasz nie tam gdzie trzeba :P
sklepy z domowymi glosnikami upadaja. ale za to sklepy CA rozkwitaja i maja bardzo szeroki wybor sprzetu ;)

Powrót