• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zamawianie w polinku

Reakcji
0
Witam
Pierwszy raz próbowałem zamówić w tym sklepie i niestety nie udało się.
Abstrahując od tego, że maj duży wybór, mają najmniej przejrzystą stronę.
Zamawiałem naprawdę w wielu sklepach przez kilka lat i nie trafiłem na tak dziwną formę zamawiania.
Jak tam zamówić?
Gdzie tam jest jakiś koszyk?, nigdzie nie mogę znaleźć oferty, gdzie są: nazwy rzeczy + ilustracja + cena w jednym miejscu. Tylko jakieś cenniki w pdf, bez ilustracji, w innym miejscu same ilustracje.
Panowie o co tam chodzi?
Był bym wdzięczny jeśli ktoś mi to wyjaśni.
Wiem, że często tam zamawiacie, to przez to nie brońcie strony sklepu "rękami i nogami" :-P.
Pozdrawiam

Pobierasz ze strony cennik.
Wybierasz elementy które chcesz zamówić.
Spisujesz je wszystkie w @ i wysyłasz do nich.
Oni robią wycenę i przysyłają na @ WSTĘPNĄ fakturkę.
Możesz ja akceptować lub odrzuci.
Wpłacasz pieniążki i czekasz na paczuszkę :wink:
Koniec :mrgreen:

rafal20, fakt faktem jest to że mają trochę inny sposób zamawiania niż pozostałe sklepy internetowe ale za to też się od innych wyróżniają solidnością, z resztą sam zobaczysz jak coś zamówisz, wszystko zapakowane na tip top:)
A co do zamówienia to jak już maxxx222 napisał, w meilu robisz listę tego co chcesz i ile chcesz, wysyłasz do nich a oni Ci wyceniają... Nie wszystko jest zilustrowane ale jakieś fotki poglądowe są i to wystarczy(nie musisz chyba widzieć czym się różni kond 12uF od 15uF tej samej firmy?)

heh ok
Bardziej mi by zależało na wyglądzie kolców itp :-)
Trzeba się logować, bo nigdzie nie widzę.
PS wełna owcza jako materiał tłumiący jest u nich opłacalna??(40zł), czy lepiej w stx za 10zł

Myślę, że materiał tłumiący jest dużo tańszy z STX'a tak jak sam podałeś. Problem polega na tym, że sam na niego poluję już ok. 3 tygodnie i ciągle go nie ma na stanie.

rafal20 napisał:
PS wełna owcza jako materiał tłumiący jest u nich opłacalna??(40zł), czy lepiej w stx za 10zł
gdzie ty masz u STXa welne owcza za 10zl? :shock:
jezeli mowisz o watolinie to i tak STX ma taniej
ale chwilowo brak na stanie :P

po welne owcza idz na jakis targ lub do bacy :P
jak chcesz tanio to idz do ikea/jysk i kup tanie poduszki ;]

rafal20 napisał:
Bardziej mi by zależało na wyglądzie kolców itp
drozsze kolce masz w galeri (podpisane)
a tanie kolce masz tutaj

Panowie chcę kupić śruby + gniazdo do przykręcenia głośników, szukałem i znalazłem coś takiego: A/SRU M4/16-1 Sruba M4/16 moc.glosnikow,leb grzyb.czar
Pod klucz imbusowy 2.5 94gr!

To jest to?
ps trochę drogie, na forum w ogłoszeniach komplet kosztuje 45gr

A / WYG / WELNA 2 Wełna owcza, czesankowa, wygłuszająca - na kilogramy
1 kg. wypełnia 15-18 litrową obudowę.
Opłaca się tą wełnę? Aż 1kg!!
Wie ktoś jaką to ma formę? czy jak trociny :-P

Panowie w tym sklepie nie jest tanio - Nozka gumowa RT-01 5,42zł!, w STX 1,20zł- cały komplet bym miał za cenę jednej! ECH!

Chyba sobie daruje ten sklep, gdyż ceny z kosmosu!

W polinku miałem zamówić br szer 68, dł 220; w STX takiego nie ma, czy może być 73x142 lub 101x218; ten drugi za szeroki. Jest to do monitorów na Tonsilu GDB 16/50/6 obudowa 17l

Watoline to w sklepach i hurtownaich materialów krawieckich i tapicerskich kupuje. Tanio jak barszcz. Za 10zł wytłumisz 10 kolumn.

W polinku miałem zamówić br szer 68, dł 220; w STX takiego nie ma, czy może być 73x142 lub 101x218; ten drugi za szeroki. Jest to do monitorów na Tonsilu GDB 16/50/6 obudowa 17l

PS Watoline czy wełnę owcza? co lepsze?

rafal20, super tanio nie jest - ale jak tam cos kupisz to zrozumiesz dlaczego tam kupujemy ;)

rafal20 napisał:
Panowie chcę kupić śruby + gniazdo do przykręcenia głośników, szukałem i znalazłem coś takiego: A/SRU M4/16-1 Sruba M4/16 moc.glosnikow,leb grzyb.czar
Pod klucz imbusowy 2.5 94gr!

To jest to?
ps trochę drogie, na forum w ogłoszeniach komplet kosztuje 45gr
zdjecia srubek masz w cenniku
same srubki mozesz kupic. nakretki lub te gniazda polecam kupic w sklepie zelaznym :P
duuuzo taniej

rafal20 napisał:
A / WYG / WELNA 2 Wełna owcza, czesankowa, wygłuszająca - na kilogramy
1 kg. wypełnia 15-18 litrową obudowę.
Opłaca się tą wełnę? Aż 1kg!!
Wie ktoś jaką to ma formę? czy jak trociny
tak jak juz wczesniej pisalismy - welne kup na jakims targowisku. taniej i wiesz co kupujesz

rafal20 napisał:
Panowie w tym sklepie nie jest tanio - Nozka gumowa RT-01 5,42zł!, w STX 1,20zł- cały komplet bym miał za cenę jednej! ECH!
a sprawdzales JAKA to nizka? bo za 2,5zl w dexonie masz 16 nozek ;] ale jakos dziwnie mniejszych :P

rafal20 napisał:
Chyba sobie daruje ten sklep, gdyż ceny z kosmosu!
chyba nie masz pojecia co piszesz :P

rafal20 napisał:
W polinku miałem zamówić br szer 68, dł 220; w STX takiego nie ma, czy może być 73x142 lub 101x218; ten drugi za szeroki
jakl moze nie byc go w STXie skoro maja towar z polinka?
w STX poprostu inaczej sie nazywa
to jest ten sam tunel http://www.stx.pl/tunel-bass-reflex-69x218.html

rafal20 napisał:
PS Watoline czy wełnę owcza? co lepsze?
podobno lepsza jest welna owcza. ale czy to slychac to nie wiem. ale co do jej zakupu to pisalismy juz kilka razy ;]

Dzięki Paweł.
Dziś jednak zakupię w STX. Jakoś taniej i lepiej.
Jeśli będę kiedyś budował z elementów, które są tylko w polinku to zaryzykuje :-)

czy lepiej w stx to szczerze wątpie :D.... zreszta sam sie przekonasz jak sobie u nich zlozysz zamowienie hehe

jezeli mam byc szczery to nie spotkalem sie z milszą, szybszą obsluga niz w polinku, jak robilem przelew i adres danych z konta różnil sie od tego do wysylki to Pan zadzwonil i sie zapytal czy tak ma byc ;p ...
realizacja wrecz blyskawiczna, wszystko ladnie opisane posortowane, zapakowane z duzą starannoscią w takim sklepie miło sie zakupi robi.......a juz nie wspominam o jakosci produktów :D...

PS gadzety w stylu tunele BR, to i tak stx bierze od polinka ;p ...

choc jak polink bedzie jechal z cenami za bardzo w gore... to wiadomo ze w koncu ludzie poszukaja sobie innego sklepu :D

bawolek porównywałem ceny i ewidentnie w polinku jest drogo!
Nawet 100% drożej niż w STX. A zwykłe nóżki to 400% żart.
A w większości te kilka - kilkanaście procent jest taniej w STX.
Nie mówiąc już o wygodzie zamawiania, bo jak mają drożej to chociaż by zrobili porządną stronę. Bo na pewno tracą sporo klientów przez to.

rafal20 napisał:
bawolek porównywałem ceny i ewidentnie w polinku jest drogo!
Nawet 100% drożej niż w STX. A zwykłe nóżki to 400% żart.
A w większości te kilka - kilkanaście procent jest taniej w STX.
Nie mówiąc już o wygodzie zamawiania, bo jak mają drożej to chociaż by zrobili porządną stronę. Bo na pewno tracą sporo klientów przez to.

o klientów sie martwic nie musisz ;p
o wygode zamawiania, wole przejzec .xls-a i miec wszystko na drugi dzien ladnie zapakowane niz bujac sie z stx-em przez dwa tygodnie..... a na samo potwierdzenie zamowienia czekac pare dni ;p ....

PS. nie odbieraj tego zle ale powiem Ci ze jak czytam jak to nie mozesz sobie poradzic z zamowieniem ....to smiac mi sie chce troszke, taki troche brak zaradnosci ... przyzywczailes sie do "agito.pl" i i jak jest inaczej to juz klops... nie dasz rady zamowic ? heh ... a przeciez wystarczy PRZECZYTAC co napisali na stronie i odrazy bez zakladania tego tematu wiedzialbys jak zamowic ;p

Powrót