• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ZAMKNIETA czy B-R, Pojemność; ALPHARD

Reakcji
0
Proszę, nie blokować tematu, ani nie usuwać... Proszę nie odsyłać mnie do wyszukiwarki, próbowałem i nie znalazłem :(
Tylko napiszcie jaka pojemność (dla zamknietej) dla głosnika ALPHARD CW1202C. Ewentualnie jaka pojemnosć dla otwartej... Proszę tylko o napisanie konkretniej pojemności. gg: 3386928 iwan16@o2.pl
Fs : 25 Hz
Qts : 0,80
Re : 3,6 ohm
Qms : 3,25
Le : 0,99 mH (1000Hz)
Qes : 1,05
BL : 8,29 B/L
Mms : 124,9 g
VAS : 84 L
Cms : 0,33 mm/N

CZLOWIEKU TAK WYSOKI WSPOLCZYNNIK QTS DYSKWALIFIKUJE TEGO ALPHARDA W OBUDOWIE BR, ZEBY ZAGRAL POPRAWNIE OBUDOWA MOZE BYC !!! TYLKO I WYLACZNIE ZAMKNIETA !!! CZY TO TAKIE TRUDNE DO ZROZUMIENIA?? TRZEBA BYLO PRZECZYTAC STRONE GLOWNA TAM JEST WYRAZNE NAPISANE ZE JEZELI GLOSNIK MA QTS POWYZEJ 0.5 TO NADAJE SIE TYLKO DO OBUDOWY ZAMKNIETEJ!!!

PS CLOSED 50L

NIE PYKNE TAKICH PYTAN

za chwile mnie coś trafi. zalecana obudowa i opis głośnika jest w przyklejonym temacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzeba być albo ślepym albo nie umieć czytać!!!!

masz przy okazji podane prawdziwe parametry!!!!!!!!!!!!!!!!

Kurde... masz na forum a sie jeszcze pytasz..
PS. Tak wogole to dalem Ci linka do tego a ty sie znowu pytasz......

pomijając programy symulacyjne typu WinISD/Bassbox, o których istnieniu pewnei nie masz pojęcia

wiecie kiedy by było super? kiedy bym sie wreszcie dowiedziaj jak obliczyć samemu potrzebna pojemnosc obudowy, tak na przyszlosc, a tych programów wogóle nie kumam... znaczy nie to ze nie kumam tylko czesto jest tak ze nia mam potrzebnych informacji, albo mam ale w zupełnie innych jednostach ... :(

nie umiemy przeliczac jednostek?? podstawowka sie klania... nie patrzac nawet na to jak byts poczytal w programach masz mozliwosc i zmiany...

Zygmunt, bez takich...
to w końcu forum...
jeśli już jakieś oferty - nieważne czy to tylko <joke> to na PV...

Powrót