• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zamówienie Intertechnik

Reakcji
3
Mam zamiar zrobić zamówienie w http://www.intertechnik.de/ może ktoś ma na coś ochotę, podzielimy koszty wysyłki będzie taniej. Najchętniej z Wawy, blisko bez zbędnych kosztów ponownych wysyłek.

Z tego co doczytałem koszt dostawy do Polski 15 Euro.. ?

wiesz co, cos mi sie kojazy ze nie chcieli do polski wysylac... pamietam ze jak uka zamawial z IT to bral do siostry a ona wysylala do polski
ale moze cos sie zmienilo

bo podatek jest wliczony juz w DE
tylko ze tam jest 19% ;)
tak samo bylo przy zamowieniu z audiocomponents

No to bodajże różnicę się dopłaci czyli 4% na granicy - przynajmniej wg. tego co wiem.

jak zamawialismy z audiocomponents to nic nie doliczali. bo niby dlaczego mieliby to robic? glosnik kupiony w DE, tam uczciwie zaplacony podatek

A przy zamowienu z DE ale na firme Oni nie doliczaja Vat. Zamaiwalem ostatnio kilka zeczy z DE i zawsze dostawalem towary w cenie netto. Jesli ktos prowadzi dzialalnosc moze uda sie kupic bez vat, co juz jest bardzo oplacalne. Chociaz ja kiedys pisalem do intertechnika i nie chcieli mi sprzedac bo qba jest dystrybutore na Polske.

Niestety Qba jest dystrybutorem glosnikow z Intertechnik na Polske. A jak zechcecie jakies inne glosniki poza tym co on oferuje na stronie, to taka wam marze policzy, ze odechce Wam sie zamawiac :)

Mam kolegę, który mieszka w slubicach.
Jak by było tego wiecej to mógłby odebrać bezpośrednio u nich. Wysyłka by była tylko po cenie w pl.

No to bodajże różnicę się dopłaci czyli 4% na granicy

Jaki podatek, na jakiej granicy ? ;) . Przecież w unii jesteśmy.

Niestety Qba jest dystrybutorem glosnikow z Intertechnik na Polske. A jak zechcecie jakies inne glosniki poza tym co on oferuje na stronie, to taka wam marze policzy, ze odechce Wam sie zamawiac

Dokładnie, juz to przerabiałem. Jedyna opcja to zamówienie na adres niemiecki.

kupiłem Gradient AXT- 06 dwa głośniki po 30 ojro + 19% mvst + koszty przesyłki , płatne przez paypal i zapłaciłem 86,41 ojro. Paczka doszła bardzo szybko.

Rechnung z dnia 24.10.2012

No i właśnie o to chodzi. Też mam siostrę na stałe w dojczlandi więc nie byłoby problemu z wysłaniem ale to już pośrednik i koszty przesyłki się dublują.
Narazie nie mam odpowiedzi od nich, napisałem w inglisz innego nie znam poza polskim :D

---------- Post dodany o 20:52 ---------- Poprzedni post o 20:52 ----------

Dam znać jak się sytuacja rozwinie

---------- Post dodany o 23:21 ---------- Poprzedni post o 20:52 ----------

Oki Panowie, zamówienia raczej nie będzie chyba że przez siostrę :D.
Dostałem informację w skrócie: dziękujemy za zainteresowanie, przesłaliśmy twoje zapytanie do działu sprzedaży QBA w Polsce". Widać żę są lojalni w stosunku do importera czy dystrybutora. Zobaczę co zaoferują, ewentualnie zrezygnuję.

Bo obliguje ich do tego umowa dealerska.
Nic nowego

A u qby można kupić dużo wiecej niż ma na stronie.

Tylko podejscie Qby do klienta pozostawia wiele do zyczenia...

Wysłane za pomocą Tapatalk.

kupiłem Gradient AXT- 06 dwa głośniki po 30 ojro + 19% mvst + koszty przesyłki , płatne przez paypal i zapłaciłem 86,41 ojro. Paczka doszła bardzo szybko.

Rechnung z dnia 24.10.2012

intertechnik nie wysyłają do polski za pobraniem ale płatność z góry np. przez paypal jest realizowana bez problemu i bez pośredników

Powrót