• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zamowienie IT MDS08 z niemiec

Status
Ten wątek został zamknięty.
Pawel S., po co m 6 sztuk :O

czyli głośnik wyjdzie 191zł z wliczoną przesyłką do domu

może ktoś jeszcze chętny to może jeszcze bardziej się utarguje cenę :)

Witam, nie będe tutaj robił zamieszania napisze nowy temat i w nim proszę wpisywać sie zainteresowane osoby, jednak ostrzegam, proszę szybko się decydować ponieważ cena może pojść delikanie w góre, bo euro strasznie umacnia się.

Czy mógłby ktoś kto słyszał porównać tego MDS'a 08 z samochodowymi STX'ami AA i AP? Ciekawi mnie takie porównanie. Który szybszy, który niżej schodzi, jakich potrzebują napędów by naprawdę dobrze zagrać. Byłbym bardzo wdzięczny :wink:

LuSzTi, oczywiscie ze nizej zejdzie wiekszy
szybkoscia duzy tez nie bedzie grzeszyl

jak nie zalezy ci na duzym cisnieniu i glosnym sluchaniu to spokojnie bierz MDS08. wystarczy mu 150w ale i na duzo mocniejszym wzmacniaczu dawal sobie rade

STX AA potrzenuje juz wiecej mocy - minimum sandardowa 4 kanalowka.
powolny tez nie jest ale i tak wolniejszy od MDSa.
no ale wytworzy sporo wieksze cisnienie i nizej zejdzie

AP nie mialem

mialem i AA i mam 2 MDSy.
zgadnij co nadal mam u siebie? ;)

witam. pisze się na jedną sztukę. proszę o info gdzie jakąś kasę komuś i ile wpłacić.

a ja miałem mds-a i stx 30ap.
wg mnie szybszy i niżej schodzący jest stx. Z tych dwóch wybrał bym stx-a. Ale wiadomo to 30cm. Potrzebuje oczywiście dużo więcej miejsca (testowałem go w 45l w br) i jeśli to dla ciebie nie problem to weź stx-a. Potrzebuje więcej mocy ale 200w rms da sobie radę. Miałem oba w domu i lepsze wrażenie na mnie zrobił 30ap. Miał taką "lżejszą" membranę i nawet pod ręką było ją lżej ruszyć.

No i klops, dwie sprzeczne opinie...w sumie to właśnie się zastanawiam czy warto dopisać się do zamówienia...nie miałbym od razu jakiegoś zastosowania dla tego głośnika i tak sobie myślę, że jak nie ma sensu to w przyszłości mógłbym kupić sobie po prostu STX'a, dostępny prawie od ręki. Plusem MDS'a jest to, że potrafi fajnie zagrać w mniejszej obudowie, czyli może by się nadał w przyszłości do auta....dobra cena na MDS'a to też szansa na fajne 3-way, 380zł za dwa dobrej klasy niskotonowce to też ciekawa opcja...ehhhh...nie wiem już sam :/

lklukasz napisał:
wg mnie szybszy i niżej schodzący jest stx
a wygrzales MDSa?
bo irek tez narzekal ze to "mul"
dziwilem sie bardzo az do czasu kiedy nie odpalilem moich nowo zakupionych MDSow - nowe faktycznie sa strasznie powolne

LuSzTi napisał:
dobra cena na MDS'a to też szansa na fajne 3-way
w plnach jest. realizacja czeka na GDM AWX ;)

UWAGA!

prosze o potwierdzenie chetnych. jutro mam dac UKAszowi ile glosnikow ma zamawiac.

A czy ktoś porównywał 22-140-8SCX z MDS'em ? Z opisów na forach można się dowiedzieć się o nich podobnych informacji, czyli szybki, niemulący i z wykopem. Sam składam właśnie suba na STX, ale korci mnie zamówienie tego MDSa :razz:

I jeszcze jedno pytanko, jakie dokładnie wymiary ma ten głośnik, chodzi mi o średnicę całkowitą. Zastanawiam się, czy otwór pod SCXa 'nada' się pod MDS'a.

LuSzTi, ja kupił bym stx-a bo już słuszałem oba.
Ale tak rozsądnie patrząc na sprawę to na twoim miejscu kupiłbym mds-a bo cena jest dobra i jak będzie ci "mało" to kupisz stx-a. A mds-a łatwiej sprzedać.

Chyba zamówię sobie 2 sztuki, zawsze opcji parę będzie, będę mógł jednego wrzucić do auta a drugiego sprzedać, będę mógł zastosować w 3-way (wyglądem powinny się fajnie zgrać z szerokopasmowym STX'em robionym dla Lancastera), mogę się nimi pobawić w TL...a jak mi się nie spodoba to sprzedam oba i kupię sobie STX'a AA (choć wizualnie mi się nie podoba).
Muszę to wszystko przemyśleć...do niedzieli i tak pewnie zamówienie jeszcze będzie się toczyć.
Dzięki za pomoc.

LuSzTi napisał:
Muszę to wszystko przemyśleć...do niedzieli i tak pewnie zamówienie jeszcze będzie się toczyć.
wlasnie do weekendu uka chce miec jasnosc ile glosnikow zamawiac. bo zalatwia to przez kogos a nie osobiscie...

LuSzTi napisał:
będę mógł zastosować w 3-way (wyglądem powinny się fajnie zgrać z szerokopasmowym STX'em robionym dla Lancastera
mialem taki zamiar robic 3 drogi z szerokopasmowka ale czekam na "probki" GDMa STXa (wyglad prawie identyczny)

Panowie bo już bajzel się robi!

Proszę się zdecydować jeżeli nazbiera się 10 sztuk to Piku16 będzie mógł nam załatwić po niższej cenie.

Tu jest lista:
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=19450

Ja na razie też nie am konkretnego zastosowania dla tego MDSa ale jak na razie będzie to jako sub w domu a później pójdzie do samochodu. Kupuję go z ciekawości i temu, że jest okazja dostać w niższej cenie

Konradus99 ja miałem i MDSa i 22SCX. SCX jest dużo tańszy więc nie gra tak jakościowo. W MDSie bas jest bardziej zróżnicowany. Jednak wybór to kwestia tego czy chcesz wydać 70pare czy 200 zł... :wink:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót