Chciałbym po raz drugi zorganizować zamówienie płytek do BG1 borysa. BG1 to prawdziwe oznaczenie tego wzmacniacza, poprzednio użyłem nazwy FET-hex tylko z powodu istnienia dość obszernego tematu o tym wzmacniaczu w którym pojawia się opis konstrukcji o nazwie BG1.
Płytka jest pod jedną parę tranzystorów wyjściowych, bonusem w porównaniu do już pokazanych płytek jest możliwość wlutowania dowolnych tranzystorów wyjściowych. Można zamontować bipolary (2SA1943/2SC5200), fety (IRFP9140/240) lub mosfety Toshiby (2SK1530/2SJ201). Dodatkowo dodałem Zobla + cewkę z rezystorem na wyjście wzmacniacza, oraz jest możliwość rozdzielenia masy sygnałowej od masy prądowej. Na płytce jest też kilka mniejszych poprawek, wszystko jest opisane w temacie o tym wzmacniaczu.
Parametry jakie przyjąłem do produkcji PCB:
- druk jednostronny
- dwustronna soldermaska koloru czerwonego
- warstwa opisowa
- grubość miedzi 70 um
- cynowanie metodą HAL
Zbieram zapisy do 1 grudnia, termin jest raczej elastyczny, wszystko będzie zależeć od zainteresowania. Na ten moment nie przewiduje kolejnego zamówienia płytek, także jeśli ktoś się waha sugeruję podjąć męską decyzję już teraz
Pozostałe warunki zamówienia będą podobne jak poprzednio, tydzień na wpłatę z Waszej strony, płytki zamówię jak będę miał co najmniej 80% wpłat. Myślę że jak wszystko pójdzie bez problemów to płytki powinny być u zamawiających przed końcem roku.
Koszty:
Cytat z korespondencji z firmą Merkar:
do 16 płytek - 10,35 PLN netto/sztuka
do 40 płytek - 8,30 PLN netto/sztuka
od 52 płytek - 6,00 PLN netto/sztuka
Zamawiamy 16 płytek - 13,50 PLN brutto/sztuka
Zamawiamy 40 płytek - 10,52 PLN brutto/sztuka
Zamawiamy 52 płytki - 7,62 PLN brutto/sztuka
Niższa cena podyktowana jest tym, że w Merkarze mają już gotową dokumentację (niemal 100 PLN wyniósł koszt przygotowania folii)
Wysyłka do każdego użytkownika - 5,7 PLN brutto (list polecony priorytetowy + koperta bąbelkowa)
Panelizacja jest na 4 płytki. Gdyby brakło 2 sztuk ja domówię je we własnym zakresie.
Zamieszczam również schemat oraz spis elementów i opis uruchomienia wzmacniacza. Uwaga ! Oznaczenia niektórych elementów zostały zmienione. Proszę stosować zamieszczony opis.
Wartości elementów są dla wersji z tranzystorami bipolarnymi. Dla BJT NIE montować zenerek D3 i D4. Dla innych wersji, w tym wyższego napięcia zasilania, proszę przeczytać opis w wersji drugiej.

Opis http://diyaudio.pl/attachment.php?attachmentid=8100&d=1380656484
Płytka jest pod jedną parę tranzystorów wyjściowych, bonusem w porównaniu do już pokazanych płytek jest możliwość wlutowania dowolnych tranzystorów wyjściowych. Można zamontować bipolary (2SA1943/2SC5200), fety (IRFP9140/240) lub mosfety Toshiby (2SK1530/2SJ201). Dodatkowo dodałem Zobla + cewkę z rezystorem na wyjście wzmacniacza, oraz jest możliwość rozdzielenia masy sygnałowej od masy prądowej. Na płytce jest też kilka mniejszych poprawek, wszystko jest opisane w temacie o tym wzmacniaczu.
Parametry jakie przyjąłem do produkcji PCB:
- druk jednostronny
- dwustronna soldermaska koloru czerwonego
- warstwa opisowa
- grubość miedzi 70 um
- cynowanie metodą HAL
Zbieram zapisy do 1 grudnia, termin jest raczej elastyczny, wszystko będzie zależeć od zainteresowania. Na ten moment nie przewiduje kolejnego zamówienia płytek, także jeśli ktoś się waha sugeruję podjąć męską decyzję już teraz

Koszty:
Cytat z korespondencji z firmą Merkar:
do 16 płytek - 10,35 PLN netto/sztuka
do 40 płytek - 8,30 PLN netto/sztuka
od 52 płytek - 6,00 PLN netto/sztuka
Zamawiamy 16 płytek - 13,50 PLN brutto/sztuka
Zamawiamy 40 płytek - 10,52 PLN brutto/sztuka
Zamawiamy 52 płytki - 7,62 PLN brutto/sztuka
Niższa cena podyktowana jest tym, że w Merkarze mają już gotową dokumentację (niemal 100 PLN wyniósł koszt przygotowania folii)
Wysyłka do każdego użytkownika - 5,7 PLN brutto (list polecony priorytetowy + koperta bąbelkowa)
Panelizacja jest na 4 płytki. Gdyby brakło 2 sztuk ja domówię je we własnym zakresie.
Zamieszczam również schemat oraz spis elementów i opis uruchomienia wzmacniacza. Uwaga ! Oznaczenia niektórych elementów zostały zmienione. Proszę stosować zamieszczony opis.
Wartości elementów są dla wersji z tranzystorami bipolarnymi. Dla BJT NIE montować zenerek D3 i D4. Dla innych wersji, w tym wyższego napięcia zasilania, proszę przeczytać opis w wersji drugiej.

Opis http://diyaudio.pl/attachment.php?attachmentid=8100&d=1380656484