• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zamównie PCB do Uniampa ?

dj_zibi, nie boj sie 1 pewnie odemnie kumpel wezmie, dziewczyna jednego tez zaatakuje wiec wole wziac plytke na zapas, i dla siebie 2-3 szt, a nawet jesli by lezaly - niech sobie leza, potem nie kupie jednej w takiej cenie itp.

Jeśli będzie brakować tylko kilku sztuk to dorobię je na własny koszt. Idę o zakład, że w tej cenie znajdą się później chętni ;)

Nasz licznik już pokazuje 12 sztuk, więc wieje optymizmem - jak dalej pójdzie w takim tempie to zamówienie dojdzie do skutku.

Pozostaje ustalić czy tym razem też robimy czarny solder, czy jakiś inny kolor ?

Zielona soldermaska. Najlepsza. Profesjonalisci tylko taka stosuja :mrgreen:
1. (l_nino) - 1 szt.
2. Tasior - 3 szt.
3. Bart2111 - 2 szt.
4. Keisan - 1 szt.
5. LuSzTi - 2 szt.
6. maxdila - 2 szt.
7. kaman777-1,2 szt. w zależności od ceny
8. Pegelmesser - 2 szt.

Tak sobie myślę ... ile może kosztować skompletowanie podzespołów do Uniampa ? I może by tak trafa hurtem ? Czy z tymi trafami taniej nie wyjdzie ?

1. (l_nino) - 1 szt.
2. Tasior - 3 szt.
3. Bart2111 - 2 szt.
4. Keisan - 1 szt.
5. LuSzTi - 2 szt.
6. maxdila - 2 szt.
8. Pegelmesser - 2 szt.
9. damiani - 2szt.

1. (l_nino) - 1 szt.
2. Tasior - 3 szt.
3. Bart2111 - 2 szt.
4. Keisan - 1 szt.
5. LuSzTi - 2 szt.
6. maxdila - 2 szt.
8. Pegelmesser - 2 szt.
9. damiani - 2szt
10. csbiczek 2szt

No może jeszcze przykleimy nowy wątek "Jaki kolor laminatu płytki do Uniampa?"

Quester wybierz coś sensownego, typu byle nie różowy :) i już.

1. (l_nino) - 1 szt.
2. Tasior - 3 szt.
3. Bart2111 - 2 szt.
4. Keisan - 1 szt.
5. LuSzTi - 2 szt.
6. maxdila - 2 szt.
7. kaman777 - 1,2 szt. w zależności od ceny
8. Pegelmesser - 2 szt.
9. damiani - 2szt
10. csbiczek - 2szt
11. El_liero - 1szt.

Quester, rozumiem że od ciebie płytki rozlecą się po Polsce
a jeśli tak, to ja bym proponował abyś zamówił np. komplet tranów i diod
chodzi o to żeby każdy nie domawiał na necie dodatkowych elementów a żeby przyszły w paczce z płytkami

oczywiście rezystorki kondensatory itp drobnica to już sprawa indywidualna bo każdy ma albo spokojnie może sobie gdzieś kupić w sklepie

proszę o rozpatrzenie mojego wniosku :]

El_liero, ha ha ha ! raz wybrano czarny i okazalo sie byc to porazka bo nie bylo widac(ledwie) sciezek i w przypadku problemow bylo to meczarnia.

jest moze biały? :)

Ja jestem za zielonym jak napisał pegelmesser, ewentualnie może też być czerwony lub niebieski, byle nie czarny

maxdila napisał:
oczywiście rezystorki kondensatory itp drobnica to już sprawa indywidualna bo każdy ma albo spokojnie może sobie gdzieś kupić w sklepie
a ja bym proponowal odwrotnie. wlasnie na tej drobnicy da sie najwiecej zaoszczedzic

ale watpie zeby Q sie tym zajal bo wiem ile na to czasu idzie :???:

ogólnie mogę się zając kompletowaniem części, kolega pracuje w TME i da radę załatwić taniej, wyśle mu spis i będę wiedział co i jak. Razem z Q mieszkamy w Łodzi, więc przesyłka i tak byłaby jedna. Kwestia tego, że w TME ceny mocno zależą od ilości więc pytanie brzmi, ile osób byłoby chętnych na taki zestaw.

eee nie wiem jak inni ale u mnie kondensatorów, rezystorów jest na zapas
a tranów sie nie kupuje z oczywistych powodów
myśle że u innych jest podobnie

(l_nino), w poprzednim zamowieniu kompet czesci kosztowal ok 80zl o ile dobrze pamietam (z wysylka)

No to jak by komplet części + płytka + koszty wysyłki zmieściły by się w 100zł to jest zainteresowany

Powrót