• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zbiorowe zamówienia na płytki do układu StandBy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Moze takie głupie pytanie ale te nóżki od transformatora trzeba obciąć (3 szt.)? Czy zły transformatorek jest?

Zauważyłem, że przełączanie swichem jest z lekkim opóźnieniem. Tak ma być(1-2s)? Z pilota wszystko ok.

Jakie płytka obsługuje piloty, bo coś szukam i nie mogę znaleźć informacji.
Płytki zmontowane, działają na SW :)

Kolega .3lite gdzieś to opisywał. Tak w skrócie - to większość. Ciężko pewnie będzie znaleźć pilot, którego nie obsługuje :cool:..

No ale z normalnymi pilota i działa jak ta lala 😀

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Hej
tez macie tak, ze gdy nagle wyłącza prąd (ostatnio burze są) to rozprogramowuje się pilot ?

Ostatnio miałem tak 2x i musiałem programować jeszcze raz...

Dziwne, bo program zapisuje komendę do pamięci EPROM, a ona jest nie ulotna. No chyba że w programie gdzieś jest błąd.

Hej,
U mnie wczoraj waliło, aż strach, jednak pilot działa. Szczerze, to nie wiem co to może być.
Może ktoś bardziej obeznany ma jakiś pomysł ? :)

A jak wyłączysz z zasilania(z sieci) to normalnie Ci pilot rozpoznaje? Może coś z fusebitami pomieszałeś, ustaw je na nowo i zaprogramuj układ od zera.

Hej po urlopie.
Wyłączali w tym czasie prąd, ale chodzi wszystko jak powinno.
Nie programowałem drugi raz.
Poczekamy zobaczymy.

Nie na temat...
Takie pytanko mam. Czy dodanie jakiegoś kondensatora 100nf/250V gdzieś równolegle z przekaźnikiem poprawi coś?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót