• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zbiorowe zamówienie na lampy ECC82, ECC88 + podstawki.

Status
Ten wątek został zamknięty.
6n1P raczej nie sprawdzi się w tym układzie najlepsza jest ECC88,6922,6n23p co do ECC82 może być na siłę, bedzie pracować przy dość niskim prądzie i nie zagra tak jak przy mormalnym napieciu anodowym przewidzianym dla tej lampy. Proponuję celować w szerokopasmowe, niskonapięciowe lampy typu ECC88,6n23p,6922.
6n23p ma tę zaletę że jest tania i dość dobra stosowane np. w odtwarzaczu za ponad 20tyś. http://www.highfidelity.pl/@main-893&lang=
Ale dobrze by było żeby Borys sie wypowiedzial w tej sprawie robił pomiary to wię najlepiej.

Roman. Nie zapominaj o tym, ze sa 2 wejsciowki na lampie. Jedna ecc88 druga ecc82.

Tak wiem, chodziło mi tylko o to że ecc88 i jej odmiany lepiej pracują przy niskich napięciach nie oznacza to że ecc82 się nie nadaje do tego układu. Która lampa będzie lepiej grała tego nie wiem Teoretycznie powinna ecc88 z racji swoich parametrów elektrycznych. Ale jak będzie to się okaże. Pcb można zaadoptować pod obie lampy kwestja żażenia i wartości elementów.

Dotarło, nic nie potłuczone dziękuję :)
Tak się te wszystkie złocone płytki prezentują, że zaczynam rozważać plexę na górną pokrywę.

Nie warto :) Chyba, że IPSy polutujesz tak, żeby cyna nie dostała się na drugą stronę (TOP) :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót