• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zbiorowe zamówienie Transfromatorów audio - Accuphase E-450

Status
Ten wątek został zamknięty.
Po drugie, księgowe w większości przypadków niewiedzą co ich firma sprzedaje, wystawia fakturę ktoś ją przypina z listem przewozowym, ilość się zgadza i wioo do klienta a później są jaja. Wiem jak to w praktyce wygląda.
.

"Dzień dobry, tu się przedstawiam,
Jest problem z transformatorami, nie są zalane a miały być zalane, moge podesłać zdjęcia
Chwilę Panie Karolu sprawdzę zdjęcia jak zostały wykonane, zawsze mamy dokumentację do wysyłki,
ooooo faktycznie, przepraszamy bardzo ktoś musiał nie dopilnować proszę dać mi czas na kontakt z działem technicznym postaram się wszystko wyjaśnić"

Tak to wyglądało i dzwiedziu ma rację, ktoś na linii nie dopilnował a ludzie od wysyłki po prostu zapakowali cyknęli fotkę i wysłali.

Osoby które nie uczestniczyły w zamówieniu i nie chcą sie wypowiedzieć technicznie proszę o nie trolowanie i gdybanie.

Dlatego mówię od samego początku oni też chcą wybrnąć z tego jak najlepiej dla klienta żeby pokazać że nie są partaczami...

I ja tak sądze.
Ale popatrz na zwoje pol-trafo, dziwnie krzywe, jak by kto ręcznie nawijał.
A popatrz na toroidy lub noratela.
Albo to już nawijarka ostatnie tchnienie wydawała :-)

A prawda jest taka ze to toroidy brzeczy a nie pol trafo. Pisales kiedys o przewijaniu traf, jak trafi Ci sie kolejne takie szydelkowanie to zrob jakies fotki z roboty ;)

No niestety Natan.
Kiedyś zwykłe były ok, zaczęły się psuć jakościowo jak audio droższe były na topie, teraz mam wrażenie że jak supreme weszło to audio się psują.
Dla tego chciałbym spróbować z noratelem, być może zrobimy im reklamę w świecie diy?
Jak na razie źle się zaczęło, ale bądźmy dobrej mysli.

Zibi możesz im powiedzieć, jak jutro będziesz z nimi rozmawiać, żeby zrobili dłuższe wyprowadzenia przewodów? Coś koło 20-30cm wystarczy, lepiej skrócić niż dolutowywać lub naciągać.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ręcznie wychodzi coś ala pol-trafo.
W "budowanie..." kolega wstawił daca diy z przewijanym prze zemnie trafem, może fotkę wstawić, chyba że jutro znajdę na kompie.

Panowie negocjacje trwają dalej:

Noratel:
"Panie Karolu,

Jest inna jeszcze propozycja- która była by już taka naprawdę super.
Obecne transformatorki by Państwo nam odesłali, a my byśmy je sobie rozpruli, dodali ekrany i dodatkowo włożyli w obudowę metalową. (karta katalogowa w załączeniu) i zalali.
To już by był pełen profesjonalizm. Obudowy dodatkowo dawały by ochrony transformatorom.
Proszę to przemyśleć Proszę mi wierzyć- dodamy te ekrany. Potwierdziliśmy to z naszym technologiem, że jak najbardziej możliwość taka jest."

Ja
Proszę o informację, jesli Państwo rozbierzecie nasze transformatory to czy ponownie zostana nawinięte tym samym czy nowym drutem? mamy obawy co do jakości ponowonego nawinięcia tych samych elementów.

Noratel
Panie Karolu,
Oczywiście że nowym, nie da rady było by tym samym.

Ostatnia edycja:
Panowie negocjacje trwają dalej:

Noratel:
"Panie Karolu,

Jest inna jeszcze propozycja- która była by już taka naprawdę super.
Obecne transformatorki by Państwo nam odesłali, a my byśmy je sobie rozpruli, dodali ekrany i dodatkowo włożyli w obudowę metalową. (karta katalogowa w załączeniu) i zalali.
To już by był pełen profesjonalizm. Obudowy dodatkowo dawały by ochrony transformatorom.
Proszę to przemyśleć Proszę mi wierzyć- dodamy te ekrany. Potwierdziliśmy to z naszym technologiem, że jak najbardziej możliwość taka jest."

Ja
Proszę o informację, jesli Państwo rozbierzecie nasze transformatory to czy ponownie zostana nawinięte tym samym czy nowym drutem? mamy obawy co do jakości ponowonego nawinięcia tych samych elementów.

Noratel
Panie Karolu,
Oczywiście że nowym, nie da rady było by tym samym.

Wiec teraz sprawa powinna być dla wszystkich jasna.
Przekonali mnie do tego, żeby im zaufać.
Damy im szansę?

JA też bym zaryzykował, w razie w jest przecież gwarancja... ;)
Jestem za!

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dostajemy jeszcze bonus w postaci puszki...

Panowie jestem po rozmowie z Project Menagerem, trafa jutro ode mnie zabierają, równolegle otrymam pełną specyfikację od technologów co zrobią. Zerwanie uzwojeń, nowa impregnacja rdzenia nowe uzwojenia z nowym drutem i ekranamy, chcemy zalane będa zalane w puszce nie to nie:)

Wszzyscy w rozmowach bardzo mocno przepraszają i chcą sie poprawić.

Jak dla mnie w sumie wszystko jedno, mogą być zalane, mogą być jak w zamówieniu. :)

Jest jakiś sposób, żeby zmierzyć to czy rzeczywiście jest ekran? Jeżeli tak to jestem za puszką.
Ciekaw jestem wymiarów razem z puszką.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót