ogólnie przejscie ze stereo na 5.1 (przy założeniu że chcemy na sprzęcie głównie słuchać muzyki) to GŁUPOTA ŚWIATA !!!
Dokładnie, ale w druga stronę też się nie da.. najlepiej mieć i jedno i drugie

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ogólnie przejscie ze stereo na 5.1 (przy założeniu że chcemy na sprzęcie głównie słuchać muzyki) to GŁUPOTA ŚWIATA !!!
Polecam ci Denona 3805 - naprawdę solidna maszyna (duże trafo ważące ponad 7,5kg , b. dużo możliwości konfiguracyjnych, elektronika na dobrych podzespołach, pilot z możliwością sterowania wszystkimi urządzeniami AV). Nie posiada HDMI, ale naprawdę do dźwięku nie jest to konieczne. Ja wszystkie urządzenia video mam podłączone HDMI bezpośrednio do telewizora a audio cyfrowo do ampli. Z brzmienia w stereo jestem zadowolony. Można go kupić za około 1200zł.Nie zależy mi na super stereo, nie będę już ani często ani głośno słuchał jak na Uni. Bardziej zależy mi na dźwięku przestrzennym w filmach... A też nie wierze że będzie taka totalna chała jak sobie puszcze muzykę tylko na przód., że zagra jak z telefonu. Rozumiem że wszystko jest robione jak najtaniej itd w takich ampli ale bez przesady... jakoś to grać musi, może dla was doświadczonych w Audio ta jakość jest to nie do przyjęcia, taki ampliturner, ale ja szczerze nie słyszałem nic więcej jak moje akx+dx25 i jeszcze tańsze stx'y u kumpla (coś tam z PJ) i moje klony pa-600 hehe
Pojade posłuchać czegoś po sklepach ale wydaje mi się że po prostu jakaś okazja do 2000zł mi starczy
z preout i podłączyć na przód np wzmacniacz stereo lub dodatkowe końcówki mocy bo tylko na dobre to wychodzi tym słabym amplitunera
Nie ma bo owy sygnał przechodzi właśnie przez owy procesor.amplituner podobno nie ma takiej jakości dźwieku