Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kiedyś krzywo patrzyłem na pełno-pasmowe głośniki ale coraz bardziej się przekonuję że może to być dobry kompromis. Sugestia za 2 x 100zł~170zł jakiś Tang Band 3/4/5", np:
http://audiotransducers.com/en/15-16...5-1611saf.html
http://audiotransducers.com/en/fullr...4-1337sdf.html
Skombinujesz sobie jakieś zamknięte obudowy 5~15 litrów, a nie 500ml plastikowe podróbki Bose, i brzmienie będzie o milę lepsze. Trochę nie zgadzam się z forumową tendencją do robienia bunkrów nuklearnych, ale jednak trochę masy powinno być. Przelicz: 1~500Pa SPLu w obudowie na newtony, to w końcu nie są takie duże siły. Gorzej to wibracje magnesu. Przyda się kilka kg i uszczelki z przodu żeby tamte drgania stłumić.
Jeśli cykanie będzie wybrakowane, ew. możesz dokupić kopułek i kilka elementów do zwrotnicy i po dodawać, ale to może być więcej kłopotu niż zysku. Robisz to na brzmienie a nie 2/3/4-drożne żeby się łatwo sprzedało
Bo nie mam pieniędzy na zestaw za 5 tysięcy ? Dla mnie jesteś kolejnym idiotą, dla którego pewnie zestaw głośnikowy poniżej 5-10k to syf. Prosiłbym o nie wypowiadanie się takich osób.
Xonar DX (jak i inne modele) jest dość neutralną kartą, nie jestem wariatem, który kupuje do takiego zestawu kartę Creativa i podbija bas w EQ.
Tak, a najlepiej nawet pięć, chociaż to nadal będzie low end. Jak masz takie pieniądze to chętnie przyjmę. Każdy ma taki sprzęt na jaki może sobie pozwolić, wtedy miałem 300zł więc kupiłem logitechy, teraz mam trochę więcej i chciałbym zbudować coś na lepszym subwooferze i monitorach, ewentualnie coś co polecił Pogromca mitow, Behringery na 8" wooferach, znalazłem parę modeli, ale nie wiem który byłby dobry.
Oprócz tego zestawu mam także nienajgorsze słuchawki (Shure SRH 240 rekablowane z paroma modami) i nie odczuwam, żeby było to buczydło zniekształcające dźwięk.
Fajnie gdyby była podobna ilość basu, za to bardziej dynamicznego choć nadal miekkiego
Bardzo przepraszamNie 500ml, tylko 1,2L![]()
Czytałem o szerokopasmówkach tangbanda, to chyba bardzo dobre rozwiązanie w mojej sytuacji. Ze zrobieniem do tego ładnych obudów raczej nie będzie problemu, tylko closed czy BR?
Nie wystarczą filtry które są teraz w tym panelu ?Skad bedziesz wiedzial jaka uzyc korekcje filtrow dla nowych glosnikow szerokopasmowych?
200zł za tego visatona to dla mnie nie jakoś specjalnie tanio ;_;Piszesz o jakis tanich glosnikach basowych.
Sam nie wiem czy chcę dużo wydać i mieć duży skok, czy raczej mniej. Wydaje mi się, że tymi zmianami skoryguję to co teraz mi przeszkadza, ale nie mam pojęcia jak będzie.Powiem Ci tak: wydasz hajs i dalej bedziesz w ciemnej du.... Zeby odczuc skok jakosciowy musisz miec porzadny naped. Zainwestuj w dobry wzmacniacz i monitory, potem mysl o subwooferze.
Nie wystarczą filtry które są teraz w tym panelu ?
200zł za tego visatona to dla mnie nie jakoś specjalnie tanio ;_;
8" AWX ? Nic takiego nie mogę znaleźć, nawet na stronie STX'aW tej cenie to używany AWX 8. Do 27 jak znalazł.
Karta za 300zł? Do dobrego grania musisz dorzucić minimum tysiaka na kartę, która coś sensownego pokaże.. I do wolnych zestawów trzeba celować w coś co nie zmula dźwięku
np cos takiego http://allegro.pl/monitory-studyjne-...443176933.html lub starszy model na glosniku kopulkowym
Może jakieś kolumny na 25/30cm midbasie i wysokotonowym z waveguide? i do tego wzmacniacz? Będzie to czego oczekuje
PM, dobrze kombinuję?![]()
A jak z odpowiedzią mocy w bliższym polu?
Lite drewno to Fatalny pomysł szczególnie na Suba. No chyba że się chce aby obudowa grała głośniej od głośnikaDo Castoramy / Leroy Merlin /itp po 2m x 20mm x 300mm sosn
W tej cenie to używany AWX 8. Do 27 jak znalazł.
Myślisz, że będzie bardzo źle ? Tu jest podział na 150Hz, w sumie trochę wysoko.Do dzialania wystarcza, ale zeby mowic o dobrym zestrojeniu...
Lite drewno to Fatalny pomysł szczególnie na Suba. No chyba że się chce aby obudowa grała głośniej od głośnika.
Są firmy które wprowadzają takie eksperymenty ( cienkie drewno ) w kolumnach ale to są lata mozolnego dostrajania kształtu do głośnika. Można z drewna ale ścianki musząbyć X razy grubsze od powstałych rezonansów wewnątrz aby te ostatnie nie poruszyły drewna w drganie.
Pewnie, że dobry! Z dostępnych w tej cenie basów ten chyba najbardziej pasuje do Twoich wymagań.Mówisz, że będzie dobry ?
Dokładnie, w dodatku ładną naturalną sklejkę można ładnie polakierować i wygląda ok. Bez forniru, okleiny albo innych imitacji.Nie ma lepszego materialu na obudowy glosnikowe niz dobra sklejka