• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zestaw 5.1 na tonsilach

golono, naprawde lepszym wyjsciem sa 13'stki - jeszcze lepsza srednica.
na fronty dalbym 2x13 i tez byloby ladnie;)

Oki to zrobie tak mIKI pisze czyli fronty 2x13 + sc10n na tyly po jednej 13tce i sc 10n na front 2x 13 + sc10n. Teraz zasadnicze pytanie gdzie moge dorwac schematy zwrotnic :)

Zwrotki na 2x16/50 chyba nie ma... Paweł S. składał ale na 1x16/50 i sc10n...
Ja zamówilem do centrala zwrotkę u killera. Zobaczę jak to zagra to się wypowiem.
16/50 ma na prawdę bardzo przyjemną srednicę...

No wykonuje je bez pomiarów... Ale zawsze lepiej niż jakieś cudaki janbo albo coś w tym stylu. Chętnie bym porobił pomiary ale nie mam warunków... Jak na mój gust sprawują się ok. Co do wyglądu to dla mnie mogą nawet być i na zwykłej desce :-)

Z zarobkiem ciężko bo kokosów się nie zarobi - nie ma szans, za mały rynek.
A co do deski to chodzi o względy praktyczne - nie wiadomo jak to w obudowie zamontować, pozatym jestem gotów się założyć że do bud do jakiś 13 to ta deska nie chce wejśc.

Witam. Czyli jest nieciekawie bo nie ma takiego zestawu na forum i tym bardziej zwrotnic do 2x13 + sc10n :neutral:

takero no skrzynki potrafisz poskładać a włożenie i przymocowanie śmiesznej deski stanowi dla Ciebie taki problem ?? :-)

Nie stanowi problemu bo nie używam jakiś lewych desek,paneli podłogowych czy co to tam jest tylko pcb, albo robie tak jak sonus faber :P

To chyba najlepsza rekomendacja, ten sub na tym głośniku ze 150w wzmakiem kosztuje już 1000zł, samemu robiąc to, nawet zamawiając u kogoś napęd spokojnie w połowie tej kwoty można się zmieścić ...

Powrót