Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Na płytce tego wzmacniacza jest wzmak operacyjny. Jak sprawdzić jego zadanie?
Wydaje mi się , że jest to wzmacniacz odwracający ale nie jestem pewien.
Sygnał na końcówkę jest podawany przez jakiś regulator ( ogólna głośność + sub)
Ile to trzeba myslec zeby dojsc do wniosku ze skoro plytka z TDA pali bezpieczniki to nalezy wyciagnac TDA i podlaczyc ja bez niego a wtedy sie okaze czy przyczyna zwarcia jest TDA czy moze cos innego na plytce.
Jesli po wstawieniu nowego TDA nic sie nie pali a nie dziala to trzebaby sprawdzic czy sygnal dociera do TDA (najwygodniej oscyloskopem) no i podstawa to czy jest zasilanie i czy jest na piecie na nozkach mute i stby.
Chilihead napisał:
Na płytce tego wzmacniacza jest wzmak operacyjny. Jak sprawdzić jego zadanie?
Ile to trzeba myslec zeby dojsc do wniosku ze skoro plytka z TDA pali bezpieczniki to nalezy wyciagnac TDA i podlaczyc ja bez niego a wtedy sie okaze czy przyczyna zwarcia jest TDA czy moze cos innego na plytce.
Sprawdziłem to kiedy doradził to Paweł.S, i dalej paliło bezpiecznik. Wylutowałem też diody, szukałem zwarć na płytce ale wszysko wydawało się ok. Więc wlutowałem nowego tda (w sumie to sie niepotrzebnie pospieszyłem).
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.