przeciez mozna zrobic z tego 2,5 drogi...
no ale 4x38zl daje 150zl. a za taka kase mozna juz kupic lepsze glosniki
lepsze =/= wiecej basu
no ale 4x38zl daje 150zl. a za taka kase mozna juz kupic lepsze glosniki
lepsze =/= wiecej basu
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ponieważ rozpatrujemy koncepcję kolumny trójdrożnej, a te posiadają dedykowany głośnik średniotonowy. To, że te GDNy mogą przetwarzać również zakres średnicy nie znaczy, że nie możemy zastosować typowego głośnika średniotonowego, który może zapewni lepszą jakość brzmienia tego zakresu. Cztery GDNy zajmą ok. 60 cm długości przedniej ścianki, jeśli umieścić je jeden nad drugim tak jak w tych Revoxach, a więc dość dużo i by ograniczyć ewentualne interferencje między nimi w zakresie średnich tonów oraz wpływ dużych wychyleń membran tych głośników, co mogłoby niekorzystnie wpływać na ten zakres moim zdaniem lepiej jest ograniczyć ich pracę do zakresu basu. Nie wiem czy jest i ewentualnie jak duża różnica w jakości przetwarzania średnicy między GDN a GDM, bo słyszałem tylko GDM w 3drogach na STX. Poza tym wydaje mi się, że w trójdrożnej kolumnie łatwiej będzie dopasować efektywność GDM stosując ewentualnie szeregowy rezystor, jeśli okazałoby się, że efektywność GDNów jest zbyt mała.Pawel S. napisał:a po co tutaj GDM skoro GDNy sobie poradza ze srednica?
Jakie głośniki 15 cm za 150 PLN dadzą więcej basu od 4x GDN o Sd=łącznie 400 cm2?Pawel S. napisał:no ale 4x38zl daje 150zl. a za taka kase mozna juz kupic lepsze glosniki
lepsze =/= wiecej basu
przeciez napisalem ze lepsze NIE ROWNA SIE wiekszej ilosci basuPatefil napisał:Jakie głośniki 15 cm za 150 PLN dadzą więcej basu od 4x GDN o Sd=łącznie 400 cm2?