• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zestaw do 300zł

marian

Moderator
Członek ekipy
Reakcji
273
Panowie, szybki temat.
Znajomy chce wymienić głośniki w aucie Citroen Xara (przednie drzwi + podszybie).
Wymiar głośnika w drzwiach 165mm.

Pytanko, jaki zestaw jest teraz najlepszy w cenie do 300zł?
Czy ten zestaw jest OK? http://allegro.pl/helix-blue-62c-wymarzona-muzyka-i-kurier-gratis-i5111069413.html
Jeśli będzie trzeba to może zrobić dystanse, więc nie ma co się martwić głębokością montażu.
Wytłumienie drzwi też ma zamiar wykonać.

Ja nie orientuję się w car audio więc proszę o pomoc :)

dopiero co o tym rozmawialismy w innym temacie - brak obecnie dobrych glosnikow za taka cene :(

polowac na uzywki
diory, ama + mission/HK od lukasza lub cos innego co gralo

Panowie, nie piszcie "slangami", przecież napisałem że się nie znam :)

Linki jakieś poproszę.

Czy Helixy blue są OK?
Czy może lepsze będą Helixy blue ale z niebieską membraną? (używki za 200zł)

Ostatnia edycja:
Helix Blue mialem , o niebo lepiej niz Dark Blue. Z niebieskimi membranami zestaw posiadal zwrotnice. Nowe Helixy maja zwrotnice "in line" czyli kondensator i rezystor bida z nędza.

Dzięki za odpowiedzi. Niestety nie znalazłem nigdzie głośników jakie polecaliście. Póki co odpuszczam temat i zajmę się budową pudła basowego.

Powrót