• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zestaw do lampki.

Kazde jakie ci podpasuja brzmieniowo i estetycznie... no oczywiscie musza spelaniac podstawowe wymogi dot. impedancji itp Przydala by sie przyzwoita sprawnosc takze.

Ja koncze wlasnie pare monitorkow, ktore sa robione z mysla o pracy z jakas lampka w przyszlosci ;).

5 W naglasnia pomieszczenie 10 m kw z takim natezeniem, "ze glowa boli".

Jutro bycmoze pokaze gotowa konstrukcje, wyparuj watku ;).
Chodzi o niecodzienne polaczenie BG20 + TW 6 NG. Zamkniesz sie w kosztach max 800 zl.

KAPRINT napisał:
To pojęcie względne :sad: Mają to być monitory, czy wolnostojące, dwudrożne, czy może na szerokopasmówce?
Jest względne,bo jestem otwarty na propozycję.

Myślałem o OB, ale nie wiem czy sprostam konstrukcji i czy będzie tyle kasy na przetworniki.
melisław napisał:
Przyznaję nie wiem co to znaczy.
melisław napisał:
np. na tang bandach...
gdzie to coś kupić?

Zastawiałem się czy pseudo klony sttafa się nadadzą?

Zależy ile masz kasy i jakie preferencje brzmieniowe... A TL to linia transmisyjna... Taki specjalny rodzaj obudowy trochę podobny (ale tylko trochę...) do tuby... A Tang Band? Wpisz w google... Ale w Polsce chyba żaden sklep ich nie oferuje... Sam nie wiem dlaczego...

Powrót