• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zestaw elementów do N-mosfet zbiorowe zamówienie

• Autor wątku Autor wątku mych3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Siemka.
Może to nie właściwy dział więc proszę o przeniesienie.
Czy jest ktoś na forum kto by chciał skompletować oczywiście nie za darmo częsci do 2 końcówek mocy avt2762 z tranzystorami IRFP240 lub IRFP250
Mam zamówienie na ten wzmacniacz o mocy około 150w na kanał , w sklepach internetowych z tymi częściami można się zamotać dla tego nie chcę zamawiać.
Jak by ktoś zechciał to kontakt na pw.

Ja bym się pisał na takie zbiorowe zamówienie tylko kto czesci załatwi ?
trzeba zebrać chętnych.
Keisan jesteś chętny?

Tak wiec proszę Moderów o zmianę nazwy tematu na "Części do N-mosfeta zbiorowe zamówienie."
zróbmy liste każdy niech sie dopisuje jak chce i napisze liczbe sztuk
1. mych3- 2 sztuki

czyli trzeba 5 osób po 2 komplety
a jak ktoś wybiera inne tranzystory irfp240 np.Ja to trzeba zamiast 6 rezystorów od ogranicznik prądowego 0,22R/1w 4 rezystory 0,15r/1w
jak załatwimy ta sparwę?

moge udostepnic projekt pcb tylko nie wiem czy oplaci sie wykonywac taka mala ilosc w zakladzie no chyba ze ktos ma opanowany termotransfer.

irfp250n sa tansze od 240, rezy niskoomowe (0,1 i 0,22oma) mam jak chcecie bo na razie mi sie nie przydadza.

moge tez zmodyfikowac projekt dodajac zabezpieczenie termiczne na tanim termistorze ntc tak jak w uniampie. moge tez wam dac projekt wersji z zabezpieczeniami na przekazniku i wtedy jest tez zab dc.

Załączniki

• n_mosfet_dc_lores_113.jpg
    n_mosfet_dc_lores_113.jpg
    49.3 KB · Wyświetleń: 0
w zależności od kosztów mógłbym być chętny na 2 zestawy w wersji z zabezpieczeniami

Koszt myślę w granicach 40 zł za kanał.
Rezystory Yageo, tranzystory IRFP350N, kondy Hitano.

[ Dodano: 2009-08-02, 22:22 ]
Według listy elementów z AVT przy 10 kpl cena wynosi (wraz z PCB z AVT) 43 zł i przesyłką ode mnie do Was.

Tylko że ja swoje Pcb wolałbym zrobić sam wiadomo kostrukcja w pełni samodzielna.
Avt ma bardzo nietrwałe płytki mozna powiedzieć jednorazowe.

[ Dodano: 2009-08-03, 10:08 ]
sorry bo wprowadziłem was w bład tych rezystorów 0,15r na jeden kanał pójdzie 6 sztuk czyli w sumie 12 rezystorów.

jak ktos jest zainteresowany moge zorganizować zestaw elementow dla poszczegolnych osob do n-mosfeta za 65 zl plus wysyka-do zestawy stereo(2 komplety),mosfety irn240 badz 250 do wyboru

same elememty(dobrej jakosci ) bez pcb,niemam dostepu do pcb musilabym sciagac w wiekszej ilosci z avt

gilbert po co 2 pary z jednej jak byś sie uparł możesz 300watt wyciągać albo i więcej.
Pcb jak juz to zamówić u Irka będą trwalsze i ładniejsze a tak to wyjdzie zwykły kit;d

[ Dodano: 2009-08-03, 15:57 ]
To ilu już mamy chętnych? pisać

na irfp250 bezpiecznie jest wycisnac 150W/4omach czyli trafo z napieciem 2x32v.

Powrót