Witam ponownie,
Właśnie skończyłem wysyłanie wiadomości PW z informacją na temat wyceny gotowych radiatorów i przesyłek oraz z danymi do przelewu.
Przypominam jeszcze o wysyłaniu mi wiadomości z adresami do przesyłek!
Proszę Was o przeliczenie tego wszystkiego jeszcze raz, czy czasem nie popełniłem gdzieś jakiegoś babola

(a i tak będę to jeszcze sprawdzał

)
Profile będę ciął na wymiar po zaksięgowaniu wpłat na moim koncie. Pierwsza seria pójdzie w środę 29 lipca, druga we wtorek 4 sierpnia (ewentualnie 5 sierpnia). Będę do Was wysyłał wiadomości informujące o nadaniu przesyłki. Jeśli ktoś nie dokona wpłaty do tego czasu to prawdopodobnie zacznę wystawiać radiatory na allegro - oczywiście już po cenach rynkowych a nie hurtowych tak więc nie przepuście okazji :razz:
Dzisiaj kupiłem profile i zrobiłem próbę cięcia. Profil jest dosyć masywny i stanowi nie lada wyzwanie dla naszej piły (bo to taka "pomniejsza" piła głównie do cięcia profili alu okienno-drzwiowych). Marek, nasz "piłowy" powiedział tylko: " puści się więcej chłodziwa i bedzie" :wink: . Mam ucięty radiatorek 10 cm i wygląda bardzo OK - żadnych postrzępionych krawędzi czy czegoś takiego.
Mam zdjęcia profili oraz radiatorka ale niestety nie rozgryzłem jeszcze wstawiania zdjęć tutaj na forum (choc pewnie jest to bardzo proste). Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę wysłać na maila.
Podaję jeszcze ostatnią listę:
1. dabyl ~ 50cm
2. kaman777 - 3x 8cm
3. maryush -
4x 8cm (zmiana po uzgodnieniach na PW)
4. mozart - 1x 10cm
5. KAPRINT - 2 x 8cm
6. pascal - 1x 7cm, 1x 8cm, 1x 10cm
7. skupieno - 1x 10cm
8. errorexe1929 - 1x 16cm, 2x 10cm
9. kurdzio - 2x 10cm
10. rathgar0f - 2x 7cm
11. damiani - 3x 7cm, 1x 10cm, 1x 20cm
12. maxdila - 6x 10cm
Jak widac zajęte jest już ~ 355cm (radiatory + rzaz piły)
Wszelkie uwagi mile widziane. Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-07-25, 09:45 ]
Witam,
Pojawiły się pytania o radiatorki o wymiarze 5cm. Niestety jest z tym problem. Chodzi o techniczne możliwości maszyny. Jak zakładasz profil na piłę to jest on na niej przytrzymywany pneumatycznymi łapami i ta łapa nie bardzo trzyma się na tak krótkim elemencie. Wczoraj robiłem próbę cięcia i wygląda na to, że takie minimum to 7cm - poniżej tego robi się już niebezpiecznie bo radiator może "wystrzelić" i może wyniknąć z tego spory kłopot a tego nie chcemy
Jeśli ktoś domawia jakieś radiatory to bardzo proszę o aktualizację listy w tym temacie bo mi się trochę bałagan zaczyna robić na PW. Przy domawianiu zwróćcie uwagę, że zostało tylko ~45 cm (do każdego elementu doliczcie jeszcze rzaz piły, jakieś 4mm).