• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?

Co do kondensatorów, to zwykłe CAPXONy wystarczą, czy może byłoby lepiej zastosować HIGH-ENDy NICHICONa?

maryush napisał:
Zastanawiam się tylko nad kondensatorami w zasilaczu. Proponuję te:
http://www.allegro.pl/ite...po_6zl_szt.html
od A441 przy takiej ilosci moze wynegocjujesz nawet i taniej. ale poza allegro oczywiscie

SoundStarStudio napisał:
Szybkie pytanie;toshib nie trzeba parować ?? i tranów sterujących ??
rozbieznosci sa tak male ze parowanie to tylko dla swietego spokoju.
chcialem zrobic tak dla siebie jak mialem stosty tranow ale nie bylo nawet sensu

Zróbcie kity z markowych elementów, firmowych, super audiofilskich, poskładajcie Uniampy i porównajcie z takim złożonym z poprzedniego kitu :)

cudny90 napisał:
Zróbcie kity z markowych elementów, firmowych, super audiofilskich, poskładajcie Uniampy i porównajcie z takim złożonym z poprzedniego kitu :)
Już w tym momencie mogę powiedzieć, że będzie znaczna różnica w... kolorystyce :)

cudny90, czytam .. i jak mi zacytujesz konkretną odp. ,że kit będzie kosztował np. 60zł to jesteś gość :shock:

Jeśli wszystkie elektrolity, pominąwszy te w zasilaczu, miałyby być klasy HIGH-END firmy NICHICON, to cena oscylowałaby w granicach 73zł. Nie wiem, czy tulejki dystansujące, śrubki i podkładki do zamocowania radiatora też? A, no i podkładki mikowe jeszcze i byłby komplet. Co powiecie na taką cenę?

maryush napisał:
Co powiecie na taką cenę?
dobra cena ;)
lepiej dokup jeszcze te drobiazgi o ktorych wspominasz - zawsze lepiej taki komplecik

drobna sugestia - nie plac pomocnikom w pakowaniu piwem :lol: przynajmniej nie przed pakowaniem ;)

To jak by co pisze się na komplecik. Oczywiście przydało by się jak najszybciej :P

Właśnie miałem prosić, żeby Pawel S. wypowiedział się, co do tej ceny. Te drobiazgi też postaram się załatwić.

Tylko coś chętnych nie widać :)

maryush napisał:
Właśnie miałem prosić, żeby Pawel S. wypowiedział się, co do tej ceny
w poprzednim zamowieniu koszt razem z wysylka wyszedl ok 80zl bo sporo musialem zamowic z TME (drogo)

tak wiec obecna cena jak za komplet jest kozystna ;)

jakbyscie pomysleli troche i nie lecieli tak na te "markowe" produkty to by sie dalo zejsc nawet o 10-15zl :P

Kondensatory C3 C15 C22 C33 -47uF mogą być na 50V? W spisie jest że mają być na 63V, ale skoro te w zasilaczu są na 50V...?

Tak jak Pawel S., napisał .. nie ma sensu moim zdaniem przepłacać za części które i tak prawdopodobnie nie wiele dadzą a zawsze parę groszy się zaoszczędzi.

cały komplet? płytki drukowane i całe badziewie? tylko trafo dokupić by trzeba?

Powrót