• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

mIKI, bardzo się starałem. Męczyłem się z tą obudową aż... 30min :grin: Miałem wątpliwości jaką zastosować gałkę do regulacji głośności.

Bekcs eKm, jeżeli w rozpisce jest 63V to tylko takie można stosować. Chyba, że wyraźnie jest napisane 50V.

[ Dodano: 2008-08-12, 19:48 ]
Zresztą część kondensatorów 47uF może być na 25V a reszta na 63V.

Bekcs eKm Jak masz trafo 2x35V jałowo to możesz dać kondensatory o napięciu 50V.

Ten temat powinien być już dawno zamknięty..... ( zestaw elementow (KIT) do uniampa )

masz na mysli gainclone'a? zbudowalem jednego ale raczej nie za bardzo przypadl mi do gustu ;p a nad tymi kondami sie zastanawiam bo z tego co czytalem to wydaja sie byc dobre no i ladnie beda wygladac na tym czarnym pcb ;d

Juz w sasiednim temacie Ci napisalem ze te kondensatory sie nie nadaja. Skup sie najpierw na tym co pasuje do PCB a potem szukaj haj-endowych parametrow. Jeden ma za duza srednice a drugi mniejsza co nie pzreszkadza ale wyprowadzenia ma 12,5mm a nie 10mm nawet jak sie go wepchnie bo bedzie to fatalnie wygladac.

A ja muszę podziękować bo wczoraj gdy wróciłem późnym wieczorem, zmordowany z roboty, tajemnicza koperta z kitem uniampa w środku bardzo bardzo poprawiła mi humor :mrgreen:

dzisiaj poszly paczuszki do przemo-lukasa, bawolka, i fike
zostal tylko sechmet i gi
no i jeden wolny zestaw ;)

Pawel S., nie no teraz mnie po prostu znokautowałeś tą wypowiedzią! To po co Ci pisałem na priva, że pieniądze już wyszły. Poza tym poszły 11go, więc w tym samym dniu, max następnego są. Wiem bo mam inteligo i mbank i nieraz przelewałem sobie między rachunkami. Daj maila wyślę potwierdzenie przelewu, a Ty sprawdź lepiej stan konta.

Powrót