• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Nikt tu nie zarabia na Irka wzmacniaczach 90% części to części z zamówienia które robił Paweł S. Inne sa tylko "małe" kondensatory gł dałem Elne i Samsunga low ESR, reszta ta sama. Cena taka sama jak z zamówienia, ewentualnie jakas tania lub darmowa wysyłka:)

pawcioper wytłumacz mi co sie może popsuć w rezystorach i kondensatorach, bo trany jeszcze mogę jakoś zrozumieć:) Akurat trany końcowe nie sa polutowane:)

nie chodzilo mi o rezystory i kondy ale czy ten twoj zestaw zawiera trany bo ja chce bez radiatora i trana

dj_zibi, napisz coś o tej swojej lampie, albo może załóż nowy temat. Właśnie jestem na etapie podejmowania decyzji za co się zabrać (mam już paru faworytów) i chętnie zobaczę co i dlaczego wybrał ktoś inny. Zresztą innych też pewnie zainteresuje Twój wzmacniacz :).

a do mnie doszły już wszystkie elementy UniAmpa :) Teraz już nie mogę się doczekać nim go złożę :) Eeeeh szkoda tylko, że czasu mało. Muszę chwilkę znaleźć i w końcu zrobić zaległe wzmaki, bo leżą trzy kostki TDA7294, dwie LM3886, wzmak do suba na tranzystorach TIP142, TIP147 no i uniamp :) Chętnie je porównam ze sobą i z moim denonem, aż mnie ciekawość zżera :P

jakby ktos byl zainteresowany to mam jeszcze jedna plytke na zbyciu
mam tez jeden zestaw ale chetny tez juz jest :P

rozumiem ze wszyscy otrzymali swoje przesylki?

wasik1989, jeden już zrobiony :) , bardzo się w domu spodobał, łatwo się go robi, więc zrobię drugi na trochę lepszych częściach. Zobaczę, czy jest jakaś różnica.

przypominam ze jest jeszcze wolny zestaw od dj_zibi.
dla osob nieobeznanych z forum i osobami informuje ze dj_zibi, organizowal wczesniej KITy symasyma wiec wie co robi ;)

Gdzie najtaniej kupić radiator do UNI ? Wszędzie gdzie patrzę krzyczą sobie kosmiczne sumy jak za kawałek aluminium, a na allegro raczej pustki :/

gi

[ Dodano: 2008-09-25, 13:42 ]
Już nie ważne, udało mi się wyrwać okazyjnie na allegro za 10 zł :D

gi

Witam,

troche pozno ale lepiej pozno niz wcale ;) Byłbym chętny na kompletny KIT do UNIampa - jest jeszcze mozliwosc zamowienia, chyba ze ktos ma moze Pan panie IRKU ?
pozdrawiam,
Krzysztof B.

niestety nie. napisz PW do irka i kup gotowca. niewiele drozej a niemasz komplikacji przy uruchomieniu/montazu no i dostajesz gwarancje ;) (w zasadzie zbedna przy produktach irka)

jakbys jednak chcial kompletowac samemu czesci to mam jeszcze troche rezystorow...

Przepraszam za kopanie tematu,ale jak odpisze to i tak temat wyląduje na gorze wiec. Czy ma ktoś kita do uniampa V2 ? Kupił bym 2 komplety(2xstereo). A jak nie to niech ktoś mi odpisze w jakim sklepie zamawiał wszystko za jednym zamachem, szukałem na http://elektronika-sklep.pl/ ,ale nie mają sterujących ani końcowych.
Poza tym same rezystory są tylko 1%, dla mnie to na +,ale 7gr 1 szt...

Znalazłem takiego Użytkownika na allegro który jak się okazuje ma wszystko do uniampa. Ale są to zestawy w paczkach po 50szt. rezów 1% za 1,20zł
Mógł by ktoś coś powiedzieć o tym użytkowniku? Po komentarzach widać że raczej pozytywny człowiek.
PS. może zamówienie forumowe ?

Znalazłem takiego Użytkownika na allegro który jak się okazuje ma wszystko do uniampa. Ale są to zestawy w paczkach po 50szt. rezów 1% za 1,20zł
Mógł by ktoś coś powiedzieć o tym użytkowniku? Po komentarzach widać że raczej pozytywny człowiek.
PS. może zamówienie forumowe ?

Ja zazwyczaj brałem od niego części ale wszystkiego nie ma... Mogę zrobić kolejne zamówienie ale wątpię że uzbiera się te 10 kitów(mniej nie ma sensu robić grupowego zamówienia)

Powrót