• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zestaw kluczy nasadowych - jaki?

Ja polecam jak wczesniej mowiono bahco. Mozesz szukac jeszcze facom(dozywotnia gwarancja), tengtools, proxon, wera, stahwille. Jest sporo opcji. Tak jak pisali, jak masz 500zl, wystrzegaj sie yato, topex, proline, coval.

---------- Post dodany o 09:22 ---------- Poprzedni post o 09:18 ----------

A i bety tez raczej nie szukaj bo strasznie sie zchinczykowala:)

UWAGI MODERATORA
Przypominam, że jest to dział tool box i poza linkiem do sklepu/aukcji należy wstawić model, aby później korzystać z tematu..

Chciałem dodać, że markę bahco również polecam - ale jest to również mercedes wśród narzędzi :) Coś a'la wera i heytec.

Już wolałbym wydać 300zł i mieć trochę mniej nasadek, ale za to lepszej marki.

A dlaczego nie 3/8"? Nasadek tych marek się nie wymienia, je się kupuje i je się po prostu ma. Z dokupieniem nie ma żadnego problemu.

Podczepię się, nasadek mam sporo, ale przydałaby się jeszcze jakaś konkretniejsza grzechotka.
Do domu starczy Yato czy lepiej dopłacić do Proxxona?

Te zupełne no-name łapią luz w mgnieniu oka, aż nie da się ich używać, wylatują też nasadki z nich...

Te czarne skrzynki podobno poprawione są, nie wiem czy tylko zawiasy czy to też poprawili ;)
ampli, nie wiem o jaką konkretnie grzechotkę Yato chodzi, ale możesz też spróbować kupić tą grzechotke Honitona

Edit: chyba, że chodzi Ci o to, że jak ją otworzysz do góry nogami to nasadki wylatują - to na to nic nie poradzi i każdy zestaw tak chyba będzie miał :P

Skrzynką to się akurat nie przejmuję, po prostu po włożeniu nasadki na grzechotkę wypada i trzeba uważać podczas roboty, no ale większość grzechotek powyżej 30zł ma blokadę.

używam proxxona w pracy
jest ok

Co nie jest ok?
W małych zestawach proxxona są nasadki z wkrętakami oraz kluczami torxx imbus płaski i krzyżaki PH i POZDIRIVE .... są ok o ile nie chcesz odkręcać naprawdę zafixowanych wkrętów bo wtedy potrafią chrupnąć i tyle z nich zostało ;-)

Nasadki jeszcze żadnej nie urwałem za to zdarzyło mi się zerwać szpilkę M18 a nasadka była cała ..

Zaprzeczam że mam tyle siły .NIe mam czucia w rękach ( uszkodzony kręgosłup) i potrafię urwać każdy gwint .
CZy polecę proxxona -? TAK

edit ..w poniedziałek mogę strzelić foto jak wyglądają moje klucze by nie być gołosłownym ! proszę tylk o przypomnienie w piątek rano

Ostatnia edycja:
używam proxxona w pracy
jest ok

Co nie jest ok?
W małych zestawach proxxona są nasadki z wkrętakami oraz kluczami torxx imbus płaski i krzyżaki PH i POZDIRIVE .... są ok o ile nie chcesz odkręcać naprawdę zafixowanych wkrętów bo wtedy potrafią chrupnąć i tyle z nich zostało ;-)

Nasadki jeszcze żadnej nie urwałem za to zdarzyło mi się zerwać szpilkę M18 a nasadka była cała ..

Zaprzeczam że mam tyle siły .NIe mam czucia w rękach ( uszkodzony kręgosłup) i potrafię urwać każdy gwint .

edit ..w poniedziałek mogę strzelić foto jak wyglądają moje klucze by nie być gołosłownym ! proszę tylk o przypomnienie w piątek rano

Który rodzaj grzechotki w zestawie masz? Napaliłem sie na Bahco jednak ilość natrętnego marketingu na forach mnie odstrasza... . O Proxxonie słyszałem dużo dobrych opinii.

używam proxxona w pracy
jest ok

Co nie jest ok?

Również w pracy proxxona, w domu mam proxxona mały zestaw, dynamometryczny, kilka kluczy jonnesway, sata

jak obiecałem wstawiam foty :

16175645.jpg

16175648.jpg

16175644.jpg

Jak widać wszystko w stałym użyciu ...
Małe zestawy mam dwa . Poza kruchymi końcówkami -wkrętakami bez zarzutów .
A może to tylko moje wygórowane oczekiwania by tymi drobnymi końcówkami odkręcić nawet zaspawaną śrubę ?

Duży zestaw często widzi wzmacniacz momentu w postaci metrowej rury .. nie robi to na nim żadnego wrażenia

Z tego co kiedyś słyszałem to są różne opinie na toz że jak śruba zaj na amen to lepiej bit walnąć niż łepek śruby bo później jest jeszcze większy problem z odkreceniem jej

A możecie polecić jakieś mocne bity tego typu co w tym małym zestawie Proxxon?

Miło gdyby pojawiły się tam jeszcze inne wynalazki takie jak Torx z dziurką, trójkąt, itp, bo trafiają się takie badziewia czasem.

Powrót