• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zestaw odseparowany na przód + wzmacniacz i wygłuszenie

Trochę się zastanawiałem o co chodzi, że oba upalone, ale jakoś musiałem sprawdzić czy działa... Jutro odsyłam, i dostaje pieniążki z powrotem, są jednak uczciwi ludzie na tym świecie.
W takim razie szukam dalej wzmacniacza, tym razem nowego :D
Upewnię się jeszcze, czy przypadkiem nie popełniam gdzieś błędu podczas montażu:
Więc tak plus idzie prosto z akumulatora, na przewodzie jest bezpiecznik 40A
Masa jest na krótkim przewodzie na śrubie do karoserii.
Podłączam BAT/REMote/GND do wzmacniacza i podpinam klemę do akumulatora.
Czy robię coś źle? Jeśli tak proszę o sprostowanie.
Oczywiście przewód Remote jest podłączony do konwertera sygnału z radia.

A jaki chcesz nowy?
Za nowy, takiej jakości jak Alpina nie zapłacisz 250zł.
Po prostu źle trafiłeś.

Wiem, że nowe podobnej jakości będą kosztowały dużo wiecej.
Przejrzałem trochę wzmacniaczy, chyba najbardziej odpowiadałby mi model: Phoenix Gold Z300.4, z racji tego, że nie muszę tam dawać jeszcze tego konwertera Hi-Low RCA, moc myślę, ze do moich potrzeb będzie optymalna.
Oglądałem jeszcze Crunch GPX-1000.4(ale tutaj trzeba dać konwerter sygnału, znów ma zapas mocy), i MAC AUDIO APM 4.0.
Jednak z tych trzech wybiorę chyba Phoenix Gold, szukam wzmacniacza 4-kanałowego, ponieważ niewykluczone, że w przyszłości jednak najdzie mnie na malutkiego subika do bagażnika, czy zabudowy w nadkole.

EDIT:
No dobra, może nie ma co skreślać od razu używek? Może miałem pecha. Znalazłem, tak znów Alpine :D, mrv -f340 lub pmx f640 za 380 i 350zł, fajnie bo oba mają wejścia hi-level. Nie to, że się uparłem na Alpine, po prostu znam tą markę, Blaupunkty i Magnaty omijam, a jakieś Infinity i inne nic mi nie mówią.

Ostatnia edycja:
Powrót