• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zestaw SpeaKa 2 DIY

Reakcji
0
Witam!!
Dostałem na prezent taki oto zestaw ?
KLIK
I od razu zaczołem się zastanawiać po co 20cm głośnikowi obudowa 50l , chyba trochę zbyt wielka ,są do niego dane, muszę wstawić jakiegoś stx zamiast wysokotonówki bo ta jest beznadziejna , mam wrażenie że nie przenosi za wysoko, no i ta zwrotka 6dB/okt.
Link do danych:KLIK
Zestaw fajny ale muszę wprowadzić kilka poprawek .
Co radzicie ??

sound129 napisał:
zaczęło się zastanawiać po co 20cm głośnikowi obudowa 50l , chyba trochę zbyt wielka
niektore 8" dobrze graja nawet w 100l
tak wiec przetestuj to zanim cos zmienisz
no i zamiast modyfikowac zestaw to ladnie do obuduj i opchnij :P

Rozgryzłem zagadkę czemu mi program fiksował , miałem wirusa .teraz jest OK
dolphin123- stwierdzam ( spóźniony mikołaj :shock: )
całkiem nieźle w 50l ale jak się trochę zwiększy 126l to jest jeszcze lepiej :mrgreen:

sound129 napisał:
tylko złapał niezłe opóźnienie :wink:
pewnie też miał wirusa :cool:

Musiałeś być cholernie niegrzeczny jak przyniósł taki prezent :twisted:

Podoba mi się schemat zwrotnicy, C1 do średniaka 3uF, a do wysokiego 5,8uF :lol: od razu kup sobie kilka głośników na wymianę.

ta zwrotka jest beznadziejna , tak tam jest, z porządku myślałem że to błąd w danych :razz:

[ Dodano: 2009-12-21, 16:53 ]
chyba zarobię nową i wystawie stxGDWK-10-200-8-PJ zamiast HT60/80

sound129, wrzuć to w budy i sprzedaj na allegro, nie opłaca się za bardzo w tym mieszać i podmieniać czegokolwiek ;]
...bo musiałbyś zmienić prawie wszystko ;)

szkoda kasy na budę, sprzedaj w takiej formie jak dostałeś a mikołajowi powiedz, że następny prezent ma być "wyczesany"

Powrót