• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zewnętrzna karta dźwiękowa Toshiba za 60zł

Jedyne czego brakuje to CD ze sterownikami (obraz CD na stronie producenta), kabla USB, takiego jak od drukarki, i kabla do zasilacza, takiego jak od radiomagnetofonu "jamnika" czy zasilacza od PS2 :)

Overclocker napisał:
aha:P koles ma chyba szybkie rece skoro bez kabli pudelek itd :lol:

koles sprzedaje jakies stare zapasy magazynowe, wczesniej sprzedawal z kablami ;-) a sprzedal tych kart naprawde duuuzo.... sam kupilem od niego 4 :-] tyllko wczesniej wystawial za 110zl

Pawel S., sporo szukałem i wypytałem ludzi o karty zewnętrzne do SW. Z tego co się dowiedziałem to m-audio transit współpracuje i najprawdopodobniej e-mu 0202 (więc pewnie też 0404). W tym albo następnym tygodniu kupuję transita i zobaczymy jak to będzie.

UKA ja ma i mowil ze sie nie nadaje
ale nie mowil nic o opoznieniu tylko ze poprostu nie mogl tego odpalic...

Miałem tą kartę i ją oddałem z 2ch powodów:

1. Gra to beznadziejnie, jakbyście sobie założyli kocyk na kolumne, az nie wierzyłem że taki shit.

2. Niestety karta NIE NADAJE się do pomiaró w SW. ma za duże opóźnienie i wychodzą pokrzaczone pomiary, T-S'y zmierzy , NEarfield też ale Onaxis nie da rady zrobić, wychodzą w ogole przekłamane wyniki, porównywałem to w bezpośrednim teście z SB Live.

Zaletą tej karty jest to że uruchamia się dopiero przy starcie systemu i wyłącza się jak zamykamy system, nie ma wtedy tego stukniecia jak się komp wyłącza.

Duża różnica w cenie za brak cd i kabelków:)
Ale ciekawe czemu tak kiepsko gra skoro podobno w środku ma sb live;/

Jak zainstalowałem było że SB ale nie live ;-) system pokazywal soundblaster coś tam ;-)
Ktoś na tej samej aukcji co ja kupił tą karte i jemu ona gra ;-) tutaj kwestia gustu.

Jednak ja w 100% potwierdzam że nie da się porobić tym pomiarów, na oryginalnych sterach.

Pozatym troche sie bawiłem w stery to żadne jakie znalazlem do sb nie chcialy sie zainstalować ;-)

BTW same sb live też ma braki na górze niestety ale ta "toszyba" to wybitnie :)

co do pomiarow z ta karta - potwierdzam, nie nadaje sie
uzywam ja na stancji z malymi monitorkami zasilanymi stara diora wiec na temat jakosci sie nie wypowiem, najbardziej chwale sobie to ze ma wejscie ethernet i 4xusb, nie musze wszysstkiego do lapka podlanczac za kazdym razem - tylko jedno usb od karty, a reszta podlaczona do niej ;-) strasznie wygodne rozwiazanie :mrgreen:

No niestety czy zadziala w SW tego nie wiemy i te parametry tego nie powiedzą.

Ja aktualnie testuję kartę Audiotraka Prodigy Hd2.

Powrót