Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi
ale chciałbym jeszcze wiedzieć co w tym gramofonie jest nie tak że, nie jest warty uwagi? http://www.euro.com.pl/gramofony/pioneer-pl-990.bhtml
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ale chciałbym jeszcze wiedzieć co w tym gramofonie jest nie tak że, nie jest warty uwagi? http://www.euro.com.pl/gramofony/pioneer-pl-990.bhtml
Czyli dobry gramofon z czego jest zrobiony zamiast z plastiku? No i jeszcze chciałbym dodać że, nie jestem żadnym tam audiofilem, a wszystkie moje winyle to wydawnictwa z lat 80-tych.Bo jest zrobiony z gownolitu, znaczy sie plastiku.
Czy według Ciebie ten gramofon który zaproponowałem zdziera płyty?tam sie dowiesz czym sie rozni dobry gramofon, od dziadostwa zdzierajacego plyty
Ja po prostu lubię tą firmę bo mam akurat z niej amplituner 5.1 i jestem z niego zadowolony. Zresztą ta firma ma dobra renomę. I tak czytałem o tym modelu nie za dobre opinie tylko że, ja już nie wiem co mam robić bo ile osób tyle różnych opinii. Ja po prostu chcę kupić gramofon żeby posłuchać muzyki i ją dodatkowo zgrać na komputer do postaci cyfrowej w celu zarchiwizowania. Doceniam również to że, Wy chcecie mi dobrze doradzić tylko że, ja nie jestem jakimś audiofilem który wydaje na sprzęt nie wiadomo ile kasy, tylko zwykłym słuchaczem który chce kupić sprzęt który dobrze za gra i nie przepłacić za niego.widać, że się na niego uparłeś nie wiedzieć czemu
Nigdzie nie napisałem że, mnie nie przekonująjak Cie nie przekonują opinie ludzi, którzy wiedzą co piszą, to zrób po swojemu
To w takim razie na co zwrócić uwagę przy zakupie używanego?
No ja myślę że, do tego jeszcze dochodzą indywidualne kwestie np. to czy się jest audiofilem. Ja nim nie jestem.No i nie oszukujmy się - to jest drogi sport (jeśli ma być dobrze)
No ja myślę że, do tego jeszcze dochodzą indywidualne kwestie np. to czy się jest audiofilem. Ja nim nie jestem.
Tu masz rację. W wielu przypadkach lepiej jest trochę dopłacić i mieć coś lepszego. Sam się o tym przekonałem.Większość z nas kupuje samochód z myślą, że nie jest rajdowcem i nie będzie się nim ścigał a jednak różnicę łatwo zauważyć w pracy zawieszenia, silnika, itp.
Tutaj również masz rację ale w moim przypadku nie ma co mówić o jakości studyjnej. Mianowicie, moje winyle pochodzą jeszcze z lat osiemdziesiątych i są zachowane w różnym stanie, od mało porysowanych z pełnym opakowaniem tj. karton + folia antystatyczna + ewentualna wkładka papierowa do tych z samym kartonem i dość trzaskających przy odtwarzaniu. Więc podsumowując, ja potrzebuję gramofonu, który odtworzy te winyle z jakością taką jaka jest możliwa w ich wypadku tzn. dodatkowo jej nie pogorszy.Tak samo jest z muzyką odtwarzaną z dobrą jakością.
Jeżeli chodzi o moją wrażliwość na muzykę to owszem wygląda ona tak że, musi ona być przyzwoicie nagrana, czyli z odpowiednią głośnością bez przesterowań oraz z dobrą stereofonią. Przykładem mogą być płyty CD wydane z przed okresu tzn. Loudness War. Dla mnie archiwizacja dźwięku z winyli oraz innych analogowych źródeł jest po części przyjemnością ponieważ zajmowanie się dźwiękiem i ogólnie multimediami jest jednym z moich zainteresowań. Tak jak wyżej w tym poście napisałem, moje winyle swoje lata mają więc w moim przypadku nie ma co mówić o jakości studyjnej zgranego z nich materiału. Owszem mogę go zapisać np. w formacie 24 Bit/96 KHz ale trzaski pozostaną.Jeżeli jesteś wrażliwy na muzykę i archiwizacja czarnych płyt na cyfrowy nośnik służyć ma nie tylko jako sentymentalna zachcianka, warto poszukać dobrego, używanego gramofonu, z dobrą wkładką oraz przyzwoitych pozostałych komponentów.
A skąd Ci to przyszło do głowy? Przecież nigdzie tak nie napisałem. Zresztą ten akurat gramofon to był tylko przykład. Równie dobrze mógłbym kupić coś innego w podobnej cenie.Ty po prostu chcesz zebysmy napisali, ze to zajebisty gramofon i warto go kupic.
Co dokładnie rozumiesz przez to zdanie?No i zarezerwuj sobie czas na naukę.
"Za 150zł to niezły interesSprzęt jest lepszy od modelu PL-990, który nie wiedząc czemu w tej chwili ktoś stara się spieniężyć na allegro za 700 złotych
"