• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zlecę wykonanie analizatora widma audio VFD w obudowie 315 mm – Technics vintage

Reakcji
0
Dzień dobry.
Poszukuję osoby, która podjęłaby się wykonania jednej sztuki kompletnego analizatora widma audio do mojego zestawu Technics ST-CA1080 / SE-CA1080.
Zależy mi na urządzeniu w stylistyce vintage, z wyświetlaczem pokazującym poziomy sygnału w poszczególnych pasmach częstotliwości (słupki), a nie tylko poziom lewego i prawego kanału. Moje założenia:
czarna obudowa o szerokości 315 mm, pasująca wizualnie do zestawu Technics;
wysokość obudowy orientacyjnie 50–65 mm, do uzgodnienia;
Wyświetlacz w kolorze zielonym lub zielono-turkusowym, najlepiej VFD;Możliwość regulacji jasności i czułości oraz zmiany trybów wyświetlania, o ile wybrany moduł na to pozwala;współpraca z sygnałem audio z wieży, bez konieczności korzystania z mikrofonu.Rozważam wykorzystanie gotowego modułu analizatora, np. AK2515, ale jestem otwarty na inne rozwiązania zaproponowane przez wykonawcę.
Zależy mi również na ustaleniu odpowiedniego sposobu pobrania sygnału z mojego zestawu Technics, tak aby analizator reagował na odtwarzaną muzykę niezależnie od wybranego źródła.Chciałbym otrzymać kompletne, zmontowane i uruchomione urządzenie, Nie szukam samego modułu ani instrukcji samodzielnego montażu.
Czy ktoś z Państwa podjąłby się takiego zlecenia? Chętnie omówię szczegóły, orientacyjny koszt oraz termin realizacji.Pozdrawiam,Robert

Witam Kolegę.
To popłynął Kolega, już piszę o co chodzi.
Nie rozpisując się o konkretnych elementach i działaniu, orientacyjnie ich koszt to ok. 1200pln + robocizna, w sumie jakieś 2 - 2,5kpln. Możliwe, że mocno tego nie doszacowałem.
Jest drogo robić to samemu, a będzie jeszcze drożej jak się użyje do tego firmy. A przecież można kupić gotowy, tylko sporo tańszy i trochę większy (https://pl.aliexpress.com/item/1005...|x_object_id:1005011962853042|_p_origin_prod: ) .

Ostatnia edycja:
Powrót