Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja takich eksperymentów nie robiłem więc jestem ostrożny jak działa to OK.joy_pl napisał:Żadne ryzyko, jakieś 7 lat temu zrobiłem wzmaka na tych końcówkach 200W osiągał przy 4Ohm nigdy nie było z nim problemów, obecnie poszedł do ludzi i jakoś nie miałem „reklamacji”. Poza tym końcówka posiada wszystkie niezbędne zabezpieczenia w przeciwieństwie do proponowanego przez ciebie holtona i jest dużo mniej awaryjna oraz nie ma z nią takich problemów. A jak ktoś jeszcze miał by obawy to może dołożyć drugą parę (na Elce jest gdzieś wzór PCB), a wtedy 300W można osiągnąć „z palcem w miejscu gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę”...
Po wymianie tych tranzystorów na we. będzie działał z +-50V. Dużo większego napięcia nie ma sensu dawać bo jest tylko jedna para tranzystorów i mocno rosą straty mocy na tych małych 2n5... trzeba by je wymienić na jakieś w większych obudowach.pegelmesser napisał:A czemu symek nie ma wytrzymac +-50V? Spokojnie dziala na takim zasilaniu z pełną moca, tranzystory spokojnie wytrzymuja. Przeciez sa te same co w UNI a on tez tak pracuje....
Do uzyskania 200W przy 8 Ohm potrzeba by napięcia ok. +/- 60 - 65V zależnie od sztywności całego zasilacza...raven1985 napisał:Po wymianie tych tranzystorów na we. będzie działał z +-50V. Dużo większego napięcia nie ma sensu dawać bo jest tylko jedna para tranzystorów i mocno rosą straty mocy na tych małych 2n5... trzeba by je wymienić na jakieś w większych obudowach.
Przy prawidłowym starannym montażu „odpala od kopa”, bez żadnych problemów.DDN napisał:A te klocki to w miare latwe do zmontowania beda?sa jakies niespodzianki problemy?
joy_pl napisał:Do uzyskania 200W przy 8 Ohm potrzeba by napięcia ok. +/- 60 - 65V zależnie od sztywności całego zasilacza...
DDN napisał:W dziale sprzedam jest 2x mostek tda ale osoba oglaszajaca nie odzywa sie,moze mi ktos powiedziec czy to by sie nadawalo?
Irek chyba ma jednak racje...DDN napisał:A zasilacz tez budowac samemu czy kupic kit z altrona do wzmacniaczy sredniej mocy na 4x4700uF ?