Nieraz znalazłem na forum projekty i pisano w nim o moc np 1,2kW
Jak to podliczyć ??
Bo jeden głośnik na pewno by tyle nie miał
Jak to podliczyć ??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
chyba jedno zero zjadlesbart210 napisał:Powiedz, że ma 2x500W P.M.P.O
nic niemow - poprostu je porownajciecudny90 napisał:Co mam powiedzieć jakiemuś kolesiowi, który przyjdzie do mnie, zobaczy uniampa, zapyta się ile ma Wat Powiem mu .. 2x 80 A on: eeee, to szajs, mój voicekraft ma 4x 200W ... ??????
poprostu je porownajcie
Co mam powiedzieć jakiemuś kolesiowi, który przyjdzie do mnie, zobaczy uniampa, zapyta się ile ma Wat Powiem mu .. 2x 80 A on: eeee, to szajs, mój voicekraft ma 4x 200W ... ??????
to mój sasiad tez ma "bas" że trzęsie i co z tego skoro to tylko trzęsienie. dźwięk mniej więcej taki jak dzwięk wydawany przez młot pneumatycznycudny90 napisał:ylko, że "jego tuba, którą ma w pokoju trzęsie ścianami, to nawet nie ma co porównywać to takich głośniczków 15cm
Święty Moc to nie wszystko liczy się także skuteczność kolumn (dB).
wasik1989 napisał:A ja kocham to spojrzenie kogoś kto do mnie przychodził ok pol roku temu, kiedy to miałem tylko 2x20W RMS zarówno wzmacniacz jak i głośniki (Tonsil 10/20/4), odpaliłem je, i każdy wychodził ze zdumieniem z pokoju że tak głośno i czysto. A ja mówiłem że to tylko 2x20W to nikt nie wierzył ;P a jak wstawiłem do pokoju 3kW mojego sprzętu estradowego to nikt nie wierzył znowu że to ma aż 3000W
Szymek_1992 napisał:Bo jeden głośnik na pewno by tyle nie miał
Shiver napisał:Szymek_1992 napisał/a
Hmm, wydaje mi sie iż nie masz racji![]()
6,000 RMS, 12,000 peak music power
ale masz problemy...O właśnie, może mi ktoś też pomoże
Co mam powiedzieć jakiemuś kolesiowi, który przyjdzie do mnie, zobaczy uniampa, zapyta się ile ma WatPowiem mu .. 2x 80 A on: eeee, to szajs, mój voicekraft ma 4x 200W ... ??????
to dowaliles z grubej ruryTylko, że "jego tuba, którą ma w pokoju trzęsie ścianami, to nawet nie ma co porównywać to takich głośniczków 15cm .. "
.. :/