• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiana na lepszy model...

Reakcji
0
Witam! Chciłabym zmienic kolumny ktore posiadam a mianowicie monitorki na arn150 i sc10n na cos innego. Zaznaczam ze chcialbym zrobic cos lepszego a zarazem niewiele drozszego powiedzmy na same przetworniki chcialbym przeznaczyc ok 350zl. Nie zalezy mi na ogromnym basie chce raczej zeby byly to male monitory jakies ok 12L grajace szczegolowo i zeby byla dobra stereofonia. Napedznae to bedzie Rotelkiem 2x35W Pozdrawiam i prosze o jakies wskazowki

do glowy przychodza mi jedynie STXy AKX ale w polaczeniu z DXem nie wyrobisz sie z budzetem

na allegro byly tez tonsile GDN 13/50/9 ale chyba zostaly tylko 12ohm

Chociażby już wymieniony GDN AKX, gdyby był niższy budżet to bym polecił 14scx i pj ale masz troszkę więcej kasy i jest problem bo masz za dużo na wymienione 14scx i pj a za mało na coś lepszego z jakąś Vifą na górze...

sianes napisał:
jesli ten 14scx i pj beda lepsze od arna i sc10n to mysle ze byloby to jakies rozwiazanie
woofer jest troche lepszy a kopolka odrobine gorsza. jak zmienisz to uslyszysz roznice ale wg mnie zmiana bedzie za mala zeby w to inwestowac

lepiej poczekaj na okazje lub powoli zbieraj na jakas vife lub seasa wysokotonowego

przeszukaj gotowe konstrukcje a zobaczysz co jest popularne

z vif najpopularniejszy jest DX25 lub XT25
a seasa nie pamietam nigdy oznaczen

Powrót