• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiana napięcia w samochodzie.

Reakcji
0
Witam.
Ostatnio stałem się szcześliwym posiadaczem trabiego :lol: i tutaj jest moj problem.
chce podłączyć jakies radyjko ale w samochodzie jest napięcie 6V co moge we wlasnym zakresie zrobic zeby zmienic je na 12V??
Liczę na waszą pomoc.

z tego co wiem to musisz wymienic :
zarowki, silnik wycieraczek, cewke zaplonowa, pradnice na alternator, przerywacz kierunkow. opcja druga to do wlozyc aku 12 v z tym ze codziennie bedziesz musial go ladowac w domu :/

Myslalem nad drugim akumulatorkiem, a ta pierwsza opcja to za duzo pracy i kosztow bo rozrusznik alternator i reszta nie taka tania samochod mniej kosztował mnie.
a nie ma takiej przetwornicy jak np mozna kupic ze z 12v na 230v?? to tutaj z 6v na 12v??

Przetwornice mozna jasne zrobic tyllko to ma byc do samego radia??
Ja polecalbym zajzec na strone avt tam jest przetworka tyle ze ona chyba ma uklad scalony zasilany 12V a minimum to 8V a wiec chyba odpadnie ale pytaj szukaj moze znajdziesz.
Pozdrawiam!!!

Powrót